huhuhuhuhuhh
kali ni nak tunjuk sikit menu yg leh buat
makan nasi bertambah tambah dan menambah.....
org jawa mcm ciklinn panggei Jengkoll
dan nama melayunyer Jering...
Nama Menu : Jering berlado pedassss melatoppp
Jering - potong kecil dan goreng dulu
ikan bilis - goreng
Petai - perghh udah jering petaii lagi...huhuhuh
(sila basuh toilet dgn pewangi selepas digunakan)
cara masak mcm biasa jerk....
bawang merah +Bawang putih + sikit halia + sikit belacan (tumis) mcm biasa...
pehtu letak lah garam + gula + sikit air asam jawa
..... n cili api kasi tambah....
lepas tu masukkanlah jering petai dan ikan bilis tadi
sediakan sepinggan nasi putih sahaja..
n air sirap berrrrraisssssss
Perghhhhhhhhh meleleh
kalau sapa yg tak kenal
inilah ghupernya sebelum dipotong2 kecil...
itu saja........ ketika post ini dipost ciklinn & co sedang berjimba2 di genting hihihih....
(adess.... tak kencinglah aku nanti...takut satu genting bau wakakakaka)
kali ni nak tunjuk sikit menu yg leh buat
makan nasi bertambah tambah dan menambah.....
org jawa mcm ciklinn panggei Jengkoll
dan nama melayunyer Jering...
Nama Menu : Jering berlado pedassss melatoppp
Jering - potong kecil dan goreng dulu
ikan bilis - goreng
Petai - perghh udah jering petaii lagi...huhuhuh
(sila basuh toilet dgn pewangi selepas digunakan)
cara masak mcm biasa jerk....
bawang merah +Bawang putih + sikit halia + sikit belacan (tumis) mcm biasa...
pehtu letak lah garam + gula + sikit air asam jawa
..... n cili api kasi tambah....
lepas tu masukkanlah jering petai dan ikan bilis tadi
sediakan sepinggan nasi putih sahaja..
n air sirap berrrrraisssssss
Perghhhhhhhhh meleleh
kalau sapa yg tak kenal
inilah ghupernya sebelum dipotong2 kecil...
itu saja........ ketika post ini dipost ciklinn & co sedang berjimba2 di genting hihihih....
(adess.... tak kencinglah aku nanti...takut satu genting bau wakakakaka)
uih terliur tengok..penah wat gak ambik resepi dr kak madiha tapi xde petai..ni kalo tambah patai lagi mabeles ni..
ReplyDeletepsst..ciklin ko dah minum ais..ko kan baru je salin..x sampai 100 ari lagi kan..ke kau sama dgn akak habis 40hari terus bedal ais kihkih
wei...sedap ke jering?aku lom penah mkn lagi sepanjang haya..haha takott...wah...ko berjimba di genting yer..
ReplyDeletehaaa ni favret ibu aku..Jengkol..nk sebut kene muluttu bulat..hahahaha..aku x bape..klu petai..dgn udang...perhhhhh...
ReplyDeletehuwa huwa...nmpk menarik
ReplyDeletejengkol nyong orak sukak mangan
ReplyDeletealot!
sakit untu ne!!
hihihh..
lebih kurang petai jugak jengkol ni..
pesing lah satu jamban klu tak siram bersih.
ahahhaa
wah akak pi genting yeak....sonok umar dah pi jalan2 yeak....
ReplyDeletelieya tak mkn jering...tapi petai berhantu.....mmg bertambah2 heheehehe
sy mkan jering..memang meletop n terangkat lah jering berlado tu..mkn ngan nasi..pergh....marbeles..
ReplyDeletewa pegi genting..umar tecik2 dah jalan jauh..nk tgk pic yer nnti..
heh..heh..heh.. takut satu genting bau tu. yg tak tahan...
ReplyDelete