Archive for 2009

~~saya sudah darjah 1~~

Posted by Ciklinn Hasib.




ermmm.... sudahh besar kan heroo saya...... tahun depan sudah darjah 1... arghhhh..... sekejap jer masa berlalu..... tau2 dah 7 tahun dah anak mama nie...

pagi2 tadi kami gi hantar aliff ke sek agama........ ada sesi orentasi sek....... sungguh semangat aliff... sekali gerakkk jer terus melompat pi bangun n mandi.... gud boy..... semoga camnilah selalu.... hehhehehhe

mama n abah sentiasa doakan abg aliff terus berjaya... dan jadi anak yg soleh dunia dan akhirat... aminn...........

31 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~gi ronda2 tgok AYOPENNNNNN~~

Posted by Ciklinn Hasib.


aktiviti hari minggu............ pergi makan nasi ayam kat TESCO....... byk giler tau nasi ayam nie.. sedappp... tu yg suka bawak budak2 ni mkn kat sini... gerenti habiss makan...

Ciklinn dah mula nak OFF balik.... ntah napa sejak 3 hari lepass rasa sebuuu yg amat2...

hari ahad haritu gi layan aktiviti abah... gi tgok ayoplenn(aisy sebut camni) hehehehe. kat Saujana Putra.... Perghhh mmg kagummlah tgok dorang terbangkan ayoplen2 ni.... huhhuhu

tapi tak lama kat sana sbb sgt panasss.. n ciklinn mmg rasa rimas sgt2...... udahlah seksa kena menapak n melompat2 longkang.. hadoiiiii........

layan jerlah gambar budak2 nie...










15 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~budakk yg sgt2 terbiar~~

Posted by Ciklinn Hasib.

layann gambar ni dulu....... huhuhuhuh... kesiann kan dah mcm anak terbiar....


camnerrr nak ada adikkk nie?????? ha korang tgokk lah sendirikkkk camne perangai aisy yg dah besar panjang nie.......

dia mmg manjalah sgt2 dgn mama sampai semua org ckp dia teritippppp....sbb nyer asyikk nak melekat dgn mama 24 jam.....

gambar ni diambil pagi tadi masa ciklinn tgh masak...... sanggup dia baring kat daporrr tu dari tidoo dlm bilikk yg nyaman...... haaa punyerlah anak mama........ tak taulah camnerr bila dia ada adikk nanti....



selingannnnn.......................kopokk ikann yg sgt2 ciklinn suka masa pegnant nie.... kalu takde stokk mcm nak merengggg ciklinn carikkk kopok hhahahhahahhah..........


menu hari ni..... ayam masak lemak cili api........... haihhhh camera kena wappp wasapppp hehehheheeheh.......... ( abg.... cepatlah tunaiii kan impiann mama - ayat ni istimewa utk lakii ciklinn)

alahaiiiiiiiiiiiiiii dah nak bukak sekolah kan...... gayanya makinn booolatlah ciklinn nanti..... sbb semua2 takde gi sek..... abah gi sek.......... aliff gi sek..... adikk pun gi sekolah................

29 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~tgok movie~~ sgt lama cite nie... adoi doi doi

Posted by Ciklinn Hasib.

Dek kerana ciklinn dah terkemam kat umah nie....... makanya bila en husben ajak gi tgokkk muvie... dgn cepat dan pantas...... hokehh baby.... hehhehe (walau sakittt pinggangg n muntut........)

ikutkan hati mmg malas sgt2 nak kuar jalan2.......... sbb mmg taklarat nak jalan n duduk lama2.....

aku gi tengokkk cite nie... masyaallahhh sgttt lama citerrr nie.... 2jam 40 minit...... naik sengall pinggang2 aku nie............. arghhhhhhhhhhhhhhh

citer best.... n cantikk sgt2........... tapi yg tak tahan lama sgtt...... semua ni dek kerana nak menunjukkan kehandalan dorangg mereka cipta animasi yg veri the cantikkk....



posing dulu sbb ada setengah jam lagi sblm masuk...... huhuhuhu sgt besar lorr lengan ciklinn



dah besar dah hero2 mama nie...... "mama cepatlah kuarkan baby... dia nak tgok muvie..." pucatnyerrr muka..... alegik bedakk..... blusher..semua2 tak mau......
nak semula jadi suci dan murni :P hahhahahh

20 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~sakit pungkuk~~

Posted by Ciklinn Hasib.

nak bgun bila dah baring cukup seksa...
duk dlm kete..nak kuar kete haruss senget2 baru leh kuar.....

tak tau nak baring camner..
kanan sakit..kiri sakit.. telentang lagilah..
takkan nak meniarap?????


leh urut tak yerk???

9 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~arghhhhhhhhh shedapppppnyerrrr~~

Posted by Ciklinn Hasib.

makan...makan dan makan................... arghhhhh nikmat sungguhlahh iduppp kalu leh mknnn mcm masa pegnant nie..... hehehehehhehe

tapiiiiiiiiiiiiii MAHUTTTT OKEYYY esokk mau kuruskan badan..........perghhhhhhhhhh makan besikuttt jerlah aku esokkk dalam pantang......

harappp aku berjaya juga mengekalkan berat bdn mcm sebelum 2 ni...

masa aliff final 74kg - pas pantang 49kg dan aisy lak final 75 kg pas pantang 51kg...huhhuhuhu peh naik turun naik turun naik turun...kekal antara 52-55kg

(ayat2 diatas hanya sebgi kata2 semangat utk aku menguruskan badan jer yerk......pas bersalin yg ke 3 nie)



menuuuuuuuuuuuuuuuu ciklinn utk hari nie.......

bawall samballl...perghhh tulangg temulang ranguppp habiss ku telan semua.....hahahha




brokoli n tahu.... kena mkn byk2 sebab aku mengandung kali ni palet darah rendahhhh

ayam gorengg kicap....utk anak2...... menu yg wajib ada tiap2 hari..... sampai naik jemu aku tgokk ayam...

"tahunn depannn aliff darjah satuuu..... aliff nak mkn byk2 mama..... nak besar n kuat...."

mintakk pendapat korangg nie.....

ciklin tgh servey.... produkk lepasss bersalinnnn yg bagusss........... seblm2 ni ciklinn pakai nona rugoy.... tapi ingatt nak tukar jamulah...... bukan nona roguy tak bagusss tapi saje nak testtt jenama jamu yg lain lak....... kalu ada yg bagus kasi rekemen ha........... leh ciklinn serveyyy2.......

26 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Terbaru~~

Posted by Ciklinn Hasib.

salam pada semua.....
tingin sgt2 nak hapdettt blog selalu mcm dulu2...
tingin sgt2 nak jalan2 merayap2 kat umah kwan2 semua.....
tingin bangettt nak join besday bash.... gathering n semua2....


tapi





..........
keadaan masihh lagi tidak mengizinkan...

laki aku sgtttt suka hokehhh sbb bininya...

tak suka jalan2.....

TATAPI.......

SGT2 SUKA BELIIIIIIIIIII BAJU PEGNANT........ MIHAHAHHAHAHHA



laporan terkini dari ciklinn... - baby dlm poyottttt 24 minggu.... berat saya ialahhhh 65kg hokehhhhh naik 12kg dari belumm pregnant.... hua hua hua....


- sgt2 sibukkk dimusimm cotiii sekolah nie....baru nak letakk montot...

"mama... aisy nak berakkkkk"


"mama...... alifff nak mkn nasiii dgn egg.."

"mama..... buat kan abg kopi leh?"




NOTA KAKI PISANG....:

TIMA KSIHH PADA YG SUDI SINGGGAH2 SINI... TINGGAL JEJAK KAT SINI....
N JADI FOLLOWER.... INSYAALLAH BILA CIKLINN SEMAKINNN SIHATTTTT SEMAKIN LARAT MENGADAP PC NI.... CIKLINNN BERTANDANG KEMBALII YERK...

20 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~semakin membooolattt~~

Posted by Ciklinn Hasib.

aloha pada semua........ sihattkah korang2 dan korang semua...... hehehhehehe
aku cam biasa on off.... kejap ok kejap tak ok....... nth bila nak ok pun tak taulah...... tapi aku mmg biasa cam ni kalu pegnnat.... mabuskkk yg agak lama.... yg ke -3 ni mabuksss dah kuranggg tapiii sakit pale lakkk yg semakin teruks dan teruks.... apapun ni semua ujiann...dan semoga baby aku sihatttt dan sempurna...... aminnnnnnnn ta tataraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gambar aku yg terbaru...... baru amik smlm.... huhuhuhuhu...





korang tgokklah betapa... besar nya T*T*K aku tu...... muahahahhaah abis ku tukar dah segala yg dalam pun... hahhahahahha mmebesarrrr bagai johan.... huhuhuhuh ramai tanya dah scan ker belom...aku dah scannn sblm ni tapi tak nampak lagi sbb baby still kecik....... erm... app pada 24 hb ni..maybe taulah dah kot gerangan apakah baby kecik dlm peyottt ni......... mama tak kisah baby boy or girl yang pentinggg sihattttt ( tapi kalu girl best kan.... tingin nak beli sepit rambut..hahahahh)

55 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Aduyai mabukss balik~~

Posted by Ciklinn Hasib.

huhuhuhu setelah seminggu mengadappp pc ni... akhirnya aku akurrr utk berehat sebentar dari menagdapp dier.....

ini kerana.....

aku masih pening lalat

aku sakittt pale yg amat2 terukkk huhuhhhuhu
(nangis2 aku tau.....)

gambar aku????? huhuhuhuhu ntah napa sejak pegnant ni..aku mmg nyampah tolll dgn kameraaa lor........nanti aku tepek yerkkk gambar aku yg dah kembang semangkuk ni


29 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Salam JUmaat.... Peyuttt Buncit????~~

Posted by Ciklinn Hasib.


hehehhe saja nak share petua....... n utk simpanan aku gak ni....... pas bersalin karang aku tinggal selak jer blog cari petua2 ni.....

huhuhuhuhu agak2nya..... aku anak 3 esokk leh ke kuwuskan peyuttt ku kembali...... :)


* Sebarang kesulitan...kecibiritan..... kesakitan...... aku tidakk bertanggungjawab okeyyy.... Info dikumpul dari web mana ntah....aku main aciii copy ja....aku pun tak pernah try lagi petua ni..... hahahhahah

1.Kempiskan perut dengan Asam Keping.

-Ambil satu atau 2 keping asam keping dan masukkan ke dalam segelas air panas..
-Biar beberapa jam sehingga asam keping menjadi kembang & air menjadi suam..
-Minum setiap pagi dan malam.
-Jika di amalkan selalu insyaalah perut yang buncit akan berkurangan.

2.Lansing dengan teh dan limau kasturi.

-Sebelum sarapan pagi elok di amalkan minum teh tanpa gula.
-Perahkan jus limau kasturi ke dalam teh anda.

3.Lansing dengan daun cekur.

-Ambil segenggam daun cekur, tepung beras,asam jawa,gula merah, gula pasir & garam.
-Campurkan kesemua bahan tadi dan di tumbuk.
-Masukkan 1/2 gelas air.
-Tapis dan minum selama 4 hari berturut- turut.

4.Khasiat asam jawa.

-Ramas air asam jawa dalam 1 gelas.
-Masukkan air tadi ke dalam peti sejuk.
-Minum air tersebut selepas makan tengah hari atau selepas makan malam.
-Lemak di badan pasti akan berkurangan.

5.Lansing dengan biji manjakani.

-Ambil 4 biji manjakani, 5 biji lada hitam dan 3 ulas bawang putih.
-Campur kesemua bahan tadi dan di rebus di dalam periuk tanah.
-Biar mendidih dan di sejukkan.
-Minum air rebusan ini 2 hari berturut-turut.
-Ia melansingkan badan di samping merawat luka dalaman bagi ibu yang baru bersalin.

6.Temu hitam.

-25 gm temu hitam
-25 gm bonglai
-Air 400 ml

-Rebus kesemua bahan tadi ke dalam air sehingga menjadi 200 ml.
-Selepas suam, masukkan sedikit jus limau nipis dan minum setiap hari semasa berpantang.

17 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~ Aku yg sgt teringin~~

Posted by Ciklinn Hasib.



hadoii ntah kenapa membuak2 rasa hati aku ni nak jejak kaki ke genting highland.....

termimpi2 aku gi sana......... dan yg paling pentinggg aku mmg tingin bangetttt nak gi ICE WOrld tu..... huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaa kenapa time aku mabuk2 kepayang ni lakkkk terinign bangetttt aku nak kesana.....

sblm ni tiap kali nak masuk ice world tu mesti tak dapat....... sbbb tentera dua org tak cukup besar lak... ni dah besaar2 aku lakkk yg tak leh nak memanjat kesana...


camner nie............... naik kete gi JJ bukit tinggi punnn aku mabukkkkkk....... apantah lagi nak mengharungi jalan yg terbengkak bengkok itu.... tolongggggggggggggg.......

aku mmg betul2 rasa nak kesana nie................

34 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~hoyerrr hoyer~~

Posted by Ciklinn Hasib.

best sgt2...sbb test..........

testt..........

testtt......

akhirnya TGOK PC dah okeyyyyyy......

kalau dulu asal tgokk pc mulalah aku pening lalat

yeyeyeyyeyeyyeyeyeyeeyeyyey..........

harap2 semakin okeyyy supa ya aku leh hapdettttt........... hapdettttt ..............

dan yg penting leh jalan2 uamh korang........

19 comments | Share On: Facebook, Twitter |

STICKY MODE--- Ciklinn nak simpan link kamu dan kamu dan kamu semua ---

Posted by Ciklinn Hasib.

PERHATIAN PERHATIAN........

"Assalamualaikum kepada semua penduduk Sg.besar selangor... malam ni akan diadakan Majlis Sambutan Maulidur rasul peringkat daerah Sabak Bernam marilah kita bersama-sama memeriahkan majlis tersebut di........." hihihih tingat masa kecik2 dulukan.... van jabatan penerangan datang buat pengumuman kalau ada apa2 majlis dikampung2....

haitsssssss apa yg kau mengarut ni labuuu....

yang sebenarnya Ciklinn nak mintak
alamat link korang dan korang semua tu...
sbb ada yg jadi follower tapi tak tinggal link..
so ciklinn tak boleh nak berbalas kunjungan
pada sesiapa yg terperasan ada yg takde dlm link2 yg ado tu bgtau yer....
pastu bgtau sekali korang nak ciklinn nama kan sebagai apa...

yg dah ada tapi nak suruh ciklinn tukar apa2 bgtau yer

contoh....
link :http://ciklinn.blogspot.com/
nak ciklinn save sebagai : CIKLINN

Tinggalkan link di ruang komen yer

17 comments | Share On: Facebook, Twitter |

site map

Posted by Ciklinn Hasib.


Leave a comment | Share On: Facebook, Twitter |

~~salam ramadhan dan aidilfitri pada semua~~

Posted by Ciklinn Hasib.

assalamualaikum.... huhuhuhuhuuh sedar tak sedar dah dekat sebulan aku tak menghapdet.....

pertama2 sekali aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada kawan2 yg wish pada entry lepas.... huhuhuhu aku sangat2 terharu tgok komen yg banyak itu dan pada yang selalu jenguk2 sini walau takde berita terbaru nak kongsi.... terima kasih sekali lagi....


aku juga nak memohon ampun dan maaf sbb lambat nak wish selamat berpuasa pada semua.... ni semua gara2 aku yang mmg2 tak larat langsung nak mengadap pc..... adoiiiiii pusing kepala gue kalu nampak cahaya komp nie..... tapi dek kerana laki ku sudah tegur..."mama dah sebln tak hapdet blog...." ya allah barulah aku perasan betapa bersawangnya blog nie...

aku skrg betul2 dilanda kemabukan yang amat2 teruk... tgok pc tak boleh... membaca tak boleh.... tgok tv pun kalu ada subtitle terpaksa tukar cnell sbb mmg takleh tgok tulisan2 tu.... ha korang bayangkanlah pale aku yg pusing 24 jam ni.... even tgh tido pun leh bgn muntah2.....apapun semua ni cabarann...dan aku harap aku terus tabah menghadapinya...aminn...

......... kesian kat anak2 n laki ku..... laki akulah yg urus anak2..n rumah..... terima kasih byk2 yer bang... kerana sgt2 memahami.........

sampai sini jer utk kali ni...sbb aku mmg taklarat sgt dah nie........ pada kawan2 semua... aku pohon ampun dan maaf sbbb takleh lagi nak melawat umah korang n tinggalkan komen2........

dan di kesempatan ni juga, sempena aidilfitri yg akan datang ni... aku sekali lagi pohon ampun dan maaf sekiaranya ada tersalah bahasa sepanjang perkenalan kita......... dan SELAMAT HARI RAYA PADA SEMUA...................

38 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Alhamdulillah~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Alhamdulillah aku dah pegnant......... terima kasih pada doa2 korang tu yer.... akhirnya makbull ha....

n aku nak ckp... aku sgt2 mabukkk skrg...... sintom ni mmg dah aku pasan masa buat entry "aisy dengar baby makan kopok" tapi idaklah terukk.... n nowwwww........ mabukkkkkkkkk dgn sgt2 terukkk............. sampai aku nak tgok skrin ni punn rasa mcm naik bot.....


so aku nak mintak maap kat korang yer.. buat masa ni aku takleh nak buat lawatan dari rumah ke rumah..... insyallah setelah semua2 ok nanti aku jalan2 yerk.............


nota kaki pisang :- hirda....... sham..... Korang tak nak naik gerabak yg sama dgn aku n As ka? pada Sue(mama maryam) aku sentiasa doakan yang terbaikk utk ko.... semoga cepat2 gak ko dapat rezekii yer.... aminn....

oklah aku mmg betull2 pening dah nie.....

gambor pun aku amik pada cik gogel jerk...sb aku betul2 malas nak amik gambar pengkopoman aku pegnan tu... huhuhuhuhuhu

109 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Hepi besday kanda...~~

Posted by Ciklinn Hasib.


Tarikh : 2 Ogos 2009 (Ahad)
Tempat : KFC, Seksyen 13 Shah Alam
Masa : 11.00 pagi - 1.00 tghari

pertama sekali terima kasih pada tuan rumah NIZA....... sbb jemput kami sekeluarga.... mmg happening majlis tu...tapi itulah aku dtg lambat.. atas masalah2 yg tidak di jangka hehhehehehhehe

sampai jer sana aku tak ingat mkn dah...apa yg aku ingattt aku nak SEMBANGGGGGGGGGG SEMMMBANGGGGGG DAN SEMBAnGGGGG....

almaklumlah kan aku ni susah nak kkuar rumah... makanya bila dpt jumpa kawan2 camni aku amat2 memenuhkan masa tu dgn bersembang2..... hahhahhahahha

1st juga aku jumpa yantz.... meen...... YANTZ...KO SGT2 COMELL OKEHHHH..... hehehheheh

member yg lain mcm biasalah geng2 ini...... hirda.... As.. Kak Iza... Sham... Ila n Azie.....

aku tak bawak kamera haritu..... dah tergesa2 samapi semua2 tertinggal... makanya aku copylah dari blog2 dorang gambar2 nie..........

kalu korang perasan mmg takdo laki n anak aku kan???? wakakkakkakakak dorang duk diam2 makan dan kasi chance mama sembang... TQ pada laki ku...... kerana memahami... hehheheh

Dikesempatan ini juga aku nak ucapkan tahniahhh pada As..... semoga aku pun mengikut jejak langkah kau yerk.... aminnnnnn

yantz n niza


yantz , aku, As, Niza

As, aku, Meen n Niza
kami yang ramaiii....

41 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Disatu malam yang dingin~~

Posted by Ciklinn Hasib.




Aisy - mama bila nak ada baby
?

mama - ada dah dlm poyot mama? sambil usap2 perut....
Aisy - ada baby????? meh adik dengarrrrrr................(perghhh xcited anak aku)

mama - ha dengarlah........ baby buat apa tu?

Aisy - Baby ni mkn keropok..............

Mama - Baby mkn keropok??????

Aisy - haah sbb bunyik krukkkkkkkkkkkkk krukkkkkkkkkkkkk

mihahahhahahhahahhahahah adoiii aisy tu bukan baby lah sayangg oiiiiii tu semua t&*( yang seang diproses..........wakakakkak

haiii tiap2 hari tanya....... bila nak ada baby..... dia gerammm sgt2 sbb sepupu2 semua kulukut bg dia pegang baby.... huhuhuhuhuhuh

Perhatiann: Ini hanyalah perbualan antara mak n anak....... mak eh masih belum ada tanda2 lagi pegannt........ huhuhuhuhuhuh


nilah yg aisy nak baby sgt2 sbb sepupu2 dia semua dah adikkkk..............(sabar yer aisy mama tgh berusaha dgn gigih nie....... hahahhaha tak hengatttttttttttttttttttt)

baby nazhan yg sgt2 comel

huhhuhuh Abg Afif takbg Aisy pegang adik dia..... hahhaha tu yg aisy nak sgt2 adik tu...nak tunjuk gak dia ada adikkkk


Baby Hajar
baby Ika ( ni kakak baby hajar...)

baby hajar lagi
baby Ika lagi

37 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Layan jerlah~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Ali bengang giler bile dia dapati cucur udang yg dibeli x de sekorudang pun kat dlm nyer..


lalu dia pun pi balikke gerai makcik jual kuih tu.



Dgn panas hati dia tanye kat makcik yg jual tu..."makcik apsal cucur Udang ni sekor udang pun x de?!"



Makcik yg jual tu pn dgn selambernye menjawab "abih tu yg ko beli
cucur badak ada x badak kat dlmnya?! Camne plak dgn cucur kodok, ade x kodok yg melompat kat ko?! Ali rase mcm nak bunuh diri dgn jwpan yg diberi makcik tadi....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hihiiihihi sgt2 comell kan...................


alahaiiiiiiiiiiiiiiii bam bam nyerrrrrrrrrrrr




8 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Aku yang sedang berusaha~~

Posted by Ciklinn Hasib.

hehehheheeehehe aku sedang berusaha utk menjadi lebih bersemnagat dan rajin....... miahahhahhaha


adoii aku tka taulah napa sejak dua menjak ni... aku betul2 rasa nak bermalas2an........ nak kata pegnant tak pegnant2 gak..... harap2 menjadilah bulan nie...... wahahahhahahah


oklah saja jerk aku nak tepek CC aku yg terbaru....... ramai yg tnya aku amik tempahan tak? huhuhuhuh aku benornya rasa tak konpiden lagi nak amik tempahan.... insyallah satu hari nanti jika aku benar2 bersedia aku pun inagt nak berniaga kek nie..... leh gak belanja anak2 mkn KFC kan.......

aku lupa....... aku nak ucapkan terima kasih byk2 pada kawan aku N yg bagi resepi n tunjuk ajar utk buat CC nie...... kalu korang nak tau dia ni kira pioneer utk CC ni tau...
meh kenal2 dgn kawan aku nie.... N

ok tak deco kali nie....??????

ni menu kami pada hari ni...................

udang kari..laki aku punyer...


2 ketui ayam masak kurma...utk 2 hero aku
sardin aku yg punyerrr..



hari ni besday abah aku.......... so aku nak ucapkan hepibesday utk atuk hasib...semoga abah terus panjang umur yerk...... cinda n anak2 sgt2 sayang kat abah


35 comments | Share On: Facebook, Twitter |