Archive for May 2009

~~Nama Jopun~~

Posted by Ciklinn Hasib.

permintaan kawan blog aku, kawan comolot melalui tenet aku, dia suh aku buat gak benda nie........ dia ialah budak Hakue eryn...


gilah blog dia.. korang leh gelak berdekah2 layannn citer2 dierr........ lawak budakk nie... hihihhihhi

TRANSLATION:
A - ka---- F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi
B - tu---- G - ji----- L - ta----- Q - ke ---- V - ru
C - mi---- H - ri ---- M -rin ---- R - shi --- W - mei
D - te---- I - ki ----- N - to----- S - ari---- X - na
E - ku--- J - zu ---- O - mo ---- T - chi---- Y - fu

Nama aku : Hasmalinda

Nama Jopun : Ri - ka - ari - rin - ka - ta - ki - to -te - ka

Rikaaririnkatakitoteka

ha amik ko nama aku dlm bahasa jepang nie........

okess ERynn aku dah buat dah....


29 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~nahhhhhh heavennnn~~

Posted by Ciklinn Hasib.

ha oleh sbb mlm tadi ada MU lawan barcelona...makanya kenalah buat mkn2 skitkan.... hehehhehee mcm biasa sesi menambah lemak yg hilang dek senaman tadi..... huargh huargh huargh (bygkan kol 1pagi okey melantak kek ni)



huaaaaaaaaaaaaa MU kalah.......



aku mmg dah lama simpan resepi kek coklat ni....... tapi sbb malas nak mengukus makanya resepi simpan jerlah dlm buku....... mlm tadi aliff request nak makan kek.... makanya aku dgn semangat keibuaan nya terus buatkan kek dier (mihahaha poyokan ayat aku, saja nak menunujuk yg aku kdg2 rajin gak)....... Oven kat umah ni sejak jatuh hari tu sudah tunjukkan kesengalan nyer sikit..... nak tak nak aku kenalah kukus kek tu.....



cari2 balik resepi jumpalah resepi yg diperkatakan ramai atas kesedapannyer.............. aku pun trylah buat................... hasilllllll nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr YA ALLAH sedap gilerrr beb....... TQ pada tuan punyer resepi...



ha korang tgok moist habis kan.... seriussssss heavennnnn bangettt lor..... dari sepotong nak dua potong dari dua nak tiga... dari tiga nak empat lor....

abaikan toping aku yg cair tu... hahahha tak sabar duk panas2 terus ku tuang

ni resepi dia......



KEK COKLAT KUKUS ZAIIMA



Bahan A

1 cawan serbuk koko

1 cawan susu cair

1 cawan minyak masak/mentega cair

1 cawan gula castor

1/2 cawan susu pekat manis



Bahan B

1 1/4 cawan tepung gandum

1 sudu teh soda bicarbonate

1 sudu teh serbuk penaik

(ni tadi aku tukar pada tepung naik sendirik tu )

Bahan C

3 biji telur



Semua bahan A dimasukkan ke dalam periuk dan dipanaskan sebentar sehingga gula larut. Tutup dan sejukkan bahan ini.



Pukul bahan C hingga kembang. Masukkan ke dalam bahan A. Kaup balik hingga bahan C bercampur serata dengan bahan A.



Tepung gandum + soda + serbuk penaik dicampur dan diayak. Kemudian sedikit demi sedikit masukkan ke dalam adunan coklat tadi sambil dikaupbalikkan hingga serata.



Tutup bekas kek dengan aluminium foil - untuk mengelakkan air dari menitik ke atas permukaan kek. Kukus selama 1 jam @ sehingga kek masak.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



aliff masih demam...... asal mlm jer panasss.... siang okey jer gi sekolah semua... aliff sgt suka dgn selimut bunger2 ni... lawaklak rasanya...

godek2 jumpa gamabr lama ni..... rasa mcm comellak anak aku masa nie.... hahahahaha









46 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~The biggest Loser~~

Posted by Ciklinn Hasib.

tgoklah aksi2 mereka2 yg memasuki the biggest loser.... mihahahhaha bolat2 kan...

oleh sebab aku duk sibuklah nak kurus nak kurus... makanya nah... laki aku belikan benda larik2 nie................ huhuhuhhu dia ckp aku kalo tak kurus gak tak taulah............

hishhhh tingin beno aku nak tgok berat aku cecah 50 kg..... huhhuhu smlm aku timbang berattt terbaru aku ialah................. jeng jeng jeng jeng....beratt aku mencecah...........++ arghhhhhhhhh segan aku nak bgtau..........huhuhuhuhuhuhuh

adoiiiiiiiiiiii aku rasa aku dietttt tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tolonggggggggggggggggggggggggggggggggg aku tidak boleh tahan dari merasa makanan2 itu......................

takper aku akan terus berlarikk dan berlarikk......

huhhuhuh bolattt nyer belakang aku.............

hihihihihhih meh kita lawan sapa yg paling cepat kurus...


baru 2 km aku dah semputtt camno?.......... kena panggei julian ni kasi marah sikit huargh huargh huargh

pas senam 2 makan nasi ayam lak.....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aliff masih demam....... ni gambar kelmarin..hidung berdarah lagi... kesian sgt kat dier....



41 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Anak Erra fazira~~

Posted by Ciklinn Hasib.



salam semua..................... hoolllaaaaaaaaaaa...... sementara aku nak hapdettt cite di hari minggu korang layan gambar ni yer.........


mmg aku pun tertunggu2 gamabr anak dier nie...... huhuhuuh comel kan baby Erra nie.............. tpi kalo tgok dlm gambar ni Erra lagi comel dari aleesya... hahhahahhaha... cantikk sungguhlah erra ni....... cantik cantik cantik..........

muka anak dia ikut bapak nyer...tapi kalu dah berambut esok gerenti comell habis... nak2 idung mancung yg sgt2 cantikk tu.........

36 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Selamat bercoti~~

Posted by Ciklinn Hasib.

selamat bercoti pada semua yer......... aku kalo sabtu n ahad camni mmg nak rehat2 jerk.... semua2 aku malas nak buat..apa aku buat tgok TB n makan.... semua2 cik abg yg tlg buat kalo coti... huhuhuhuhuhu tq lah pada en somi yg memahami itu......

17 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Aisy bermaharajalela~~

Posted by Ciklinn Hasib.

huargh huargh huargh...... korang tgoklah anak teruna aku ni....... bukan main kan.... main game.... dia rasa best sgt2 sbb takder org nak rebut2 game ni dari dia........... disebbkan aliff yg demam....

hhuhuhuhuh kesian aliff......... mata merah bibir merah.... muka merah... demam pun panas sgt...... rasa sunyi lak rumah bila aliff demam nie........ yg pasti aisy lah manusia paling gembira sbb leh main game sesuka hati..... hehehehe

budak gembira takde sapa kacau main game..... dia dah pandai susun puzle.... matchkan brg..... yang paling best pandai dah tukar baju sponge bob pehtu gelak sorang2 kelakar tgok sponge bob tukar baju...headfon..on komp semua sendiri

abg aliff demam..... tido jer..... hari ni tak gi sekolah....


ni menu semlm..hehheheh hari ni yer tak masak lagi.. bayam tumis air

sambal sotong


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
korang tgok ni..... semua ni buat dari kayu....
sgt2 kreatiff kan


47 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~satu lagi tutorial & facebook~~

Posted by Ciklinn Hasib.

ramai yang tanya camner nak buat buat kaler kat background disetiap tajuk gadget tu........cth seperti gambar kat bawah tu yerk....... sharing is caring kan......



cara nak buat.....klik gambar yer utk paparn yg lebih besar



kod kaler tu korang amik kat layout - font & colour - klik kat colour tu nanti korang copy pastelah kod kaler yg korang nak tu


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ni face book aku utk sebarang pertanyaan yer...hahahhahahahahah

Posted in , | 26 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

~~aku yg sgt2 kalut~~

Posted by Ciklinn Hasib.

hadoiii aku kan skrg sgt2 sibukk....... sibuk sbb duk ulang alik ke umah kakak aku......

buat apa kat sana??? tlg mak aku jaga kakak aku yg tgh berpantang bersalin..... kan tgn mak aku sakit makanya aku tlglah apa yg boleh kat umah kakak aku tu...

dan hari minggu aku lak di habiskan................

siang = gi umah kakak aku...

malam = menghabiskan episod prison breakk...........

finally tamatlah prison break..................... setelah berhempas pulas aku ikuti citer ni........sampai naik lobammmmm biji mata............

pada kawan2 yg nak tgokk citer ni dgn cepat eloklah korang download... sbb di 8tv masih diawal episod season 4............... tapi kalau korang download korang akan tahu dah penghujung cerita...

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku sgt2 sedihhhh dgn penghujung cerita...nagis2 wooooo.....apa2 pun aku rasa segala usaha diorg tu berbaloii.....................

yang pasti aku rasa puas hati apa yg berlaku pada TBag.... padan muka dier.. hahahahhahahahahah

Aliff yg sibuk suh beli baby kat giant..hahahhahhaha

yang paling best leh makan mak masak tiap2 hari......
kalau mak aku tau aku tepek gambar ni kompom kena marah aku.... hahahhahha


50 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~nak hapdett apa yer~~

Posted by Ciklinn Hasib.

1st Tq lah pada kawan2 yer sbb jenguk2 aku yg tak berapa nak sihat seminggu ni....... aku kalo 'coti' mmg camni.... mesti kena senggugut..... n sakit pale tu mmg wajib dari dulu2........

tapi harini alhamdulillah dah ok dah..... so nak jalan2 gi umah korang hari nie.........

hari ni lak tak leh nak buat apa2 sbb anak teruna ku si aisy kaki nya bengkak di geget nyamukk..... duklah gosok kaki dier tu........ ha korang tau kan skin dia sensitip....... tiap2 kali kena gegt nyamuk ka semut ka, mmglah jadi camnie.......... sbblm ni sellau kena gegate tu...tapi alhamdulillah dah ok dah........ sejak berubat kg hari tu..........



menu aku hari nie.......tumis buncis.. buat pedas2..wallah..


ayam goreng rempah



33 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~aku migrain~~

Posted by Ciklinn Hasib.

adoiii sakit pale lah dah dua hari camnie..... berdenyut2 ..... sampai nak berjalan punn rasa melayang2...... tapi nak buat camner dah nama duk umah kenalah aku kuat gak membangunkan diri...

huhuhuhu dlm berdenyut2 sakit pale ni..... aku tetap nak hapdet gak sikit kat blog........

sgt2 geramm dgn gejala mat rempitttt skrg....semakin berani...... hingga ketahap membunuhhh.......aku rasa mcm nak benam2 jer muka diorg tu.....

ni sikit selingan yer


sori yer... aku betul2 tak larat nak melawat korang.......kepala sgt2 sakit.... nanti dah ok semua aku dtg yer..... TQ pada semua.........

30 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~omak Oh Omak~~

Posted by Ciklinn Hasib.

ni kira entry basilah yerk....sbb peristiwa ni berlaku masa coti sabtu ahad hari tu......... aku sakit perut 2-3 hari ni/..... sampai nak duk depan PC pun taklaratlah bangetttt........

sempena hari ibu hari tu............ dah pesan kat mak..... jgn sibuk2 pasal aku nak balik kg nie...... masak pun jgn sbbb aku nak masakkan utk dier...... hehhehhehehheheeh gumbira mak aku.....

so tghari tu kami meraikanlah sikit hari ibu secara kecil kecilan... mcm biasa budak2 yg paling happy bila nampak kek tu........... makanya demi mengelakkan apa2 pergaduhan tiup kek.... aku cakap hari ni besday nenek...... hehhehhe makanya kami beramai2 nyanyi hepi besday to u nenek......



nama baby ni Siti Hajar Nur Iman

arghhh kalu diorg dah jumpa kami nak tido pun taklehh...memekak.......dah kena marah mcm nilah ghupernyer.....
diorg mmg sagt happy balik kampung


sepupu aku cantikkkan.... anak dah 3 okeyyy tapi sgt slim..ni dlm pantang anak ke 3ni baby dier..... "ha pida ni ghuper anak awa"




yang ni pulak majlis sambutan kecil2lan dari laki aku................ kan kata hari ibu..... mkanaya aku kena rehat.............. hahhahahahhahahah..... hari jumaat petang tu laki aku belanja makan........

feveret alifff

ni mama punyer..dah nama tekak melayu. nasi wajib ada
ni abah punyerr

my little boy...cam biasa kek jer jadi pojaan hatinya.... 2 slice okeyy sorang jer mkan

37 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Sgt2 tak sabar nak tunggu ~~

Posted by Ciklinn Hasib.


saya sangat2 tak sabar nak download episod yang ni........... kat US tayang 15 may nie...

Rate of Exchange (S04E21)

May 15th, 2009

Michael must choose once and for all between saving Sara's life and saving Linc's....


makanya siapakah yang akan micheal pilih utk diselamatkan..... abang nya kah? atau kekasih hati nya kah? Arghhhhhhhhhhhhh........ Micheal ketahuilah oleh mu Sara mengandungggggg... huhhuhuhuhuhuhhuh


20 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~YA Riba2 Andre2~~

Posted by Ciklinn Hasib.

yoyo yo..................... akhirrrnya linda latip telah menghebahkan gambar aku di blog dier.... tak sabar aku nak tgok gamabr yg selebih2 nya....

Korang leh masuk SINI utk kenai dgn linda latip yang sgt2 baguss amik gambar utk kanak2... dan pada sapa2 yg pemalussss utk berposing........

anak aku yg mmg malu sebenarnya kalu dgn org lain leh selamba jerrr n happy sgt2 bila jumpa dgn linda...... TQ byk2 yer linda........


Sikit kata2 dari Linda Latip
Apa bezanya Linda Latip dgn kids photographer yg lain? Setiap photographer ada interpretasi berbeza terhadap hasil kerja mereka. Begitu juga saya. Sbg cth, penggunaan prop² adalah di kadar yg plg minimun buat saya. Saya suke bekerja dgn individu itu sndiri.. Saya suke merekodkan gambar yang mempunyai emosi dan boleh membuatkan org lain tersenyum kembali. Bukan hanya sekeder lawa+cantik+artistik dipandang. Saya nak org ingat gambar tu sbg diri mereka sndiri dn bukan diri mereka di kala masa penggambaran yang memerlukan mereka berlakon, beraksi dan bermacam lagi. Alhamdulillah, ramai kenkwn blogger yg menaruh kepercayaan utk saya mengambil aksi anak² mereka and in return i do have quite lots of feedback and yes i do gain friends a lots from this job. That is the most thing i Love about the job. Dapat kawan baru+ramai! Macamana kalau kitorg ni jenis pemalu, tak reti posing? Hah..Yang tu jgnnnn laaa risau..itu sume bisa diuruskan.itulah cabaran yg biasa saya hadapi dn selalunya ditangani dgn ekselen..ehe (harus lbh perasan) tak pcaya tnya la kenkwn yg penah shoot dgn saya..haha tak expect ye gbr jd mcm tu. kan. Ingatkan tk reti posing tp gbr, mceritakan sebaliknya :)










55 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Erkkkkkkkkkkkk........~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Assalamualikummm kawan2........... sori yer lama tak jenguk2 umah koranggg dah 4 hari aku tak berkesempatan langsung nak ngadapp komp......... sbb sibukk kesana sini tgokkk anak buah yg baru......

siang nyer lak aku tak bolehhh dah nak online n on komp sbb aliff dah melampau main game..... makanya mama terpaksa berkorban off komp bg mengurangkan kelampauann aliff itu....... aku terpaksa mendenda aliff (takleh on pc) sbb kalau suh buat homework cincaii jerk...(nak cepat siap supaya leh main game)

makanya aku akan lawat satu rumah ke satu rumahh pada waktu malam yg hening.... hehheheh itupun kalau tidakk diganggu oleh abah aliff...... hahhahahah lariksssssssss
oklah meh layan gambar yg comelll itu................... lahir pada hari sabtu hari tu......

baby girl yg takder nama lagi.



ni kakak n abg baby itu........



kakak baby yg masih kecikkk............ so kami panggei kak cikk


ni anak2 adikk aku........ afif n baby nazhan......
sgt hencemmmm wooo ni budakk




ni paling aku tak tahan diorg leh berpesta kat sepitall.... seb baik kakak aku sorang jerk duk kat wad tu.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ni mlm tadi punyerr hal...... kete lakiaku ada CEK TIE

seb baik aku tingat ada botol aisy dalam kete......... suh laki aku amik...sekali tgok puting susu tu dah habisss dah..... hahhahahhahahhahah

laki aku punn dgn penuhh semanagtttt pasang perangkap nie.... makanya dapatlah seekorrr cek tie yg bermata booolatt


44 comments | Share On: Facebook, Twitter |