Archive for April 2009

~~Selamt Bercoti pada semua~~

Posted by Ciklinn Hasib.

selamat bercuti pada semua............ mana2 yg nak gi jalan2 ke...balik kampung ker.... berhati2 dijalan raya yer....................

pesanan ikhlas dari ALiffaisy & co




Disuatu masa dulu....... suka tgok muka budak2 ni bgn tido.....
waktu ni aliff 3 thn adik 1 thn

42 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Cisss Mengecissssssss~~

Posted by Ciklinn Hasib.

ya riba2 andre2.......... hari sabtu lepas aku ada sesi PHOTOSHOOT dgn LINDA LATIP Ummeh Ghazi..........

dan Aksi2 CISSS.......... mengecissss pun bermula pada jam 9 pagi............. kelakar sgt tgok aliff & aisy duk cakap cissssssssssssss.................

Aku amat2 merekomenkan korang amik gamabr anak2 dgn LINDA LATIP...... sebabnya korang gi sendirik kat BLOG dia di SINI......... gamabr2 dia mmg menarik tertarikk n mmg deboommmm...........

Ummeh n Ghazi.
mmg sgt2 best hari tu melihat aksi2 terlampau LINDA LATIP masa mengambil gamabr anak2 aku......

tergolek............. tertiarap...... terduduk.... dan segala2 aksi yg tak terpikir dek akal mu..... hahahhahahahhaha

apapun LINDA LATIP aku sgt2 suka komitmen kau utk menghasilkan gamabr2 yg menarikkk.......

anak2 aku lak sungguh sporting masa hari tu....... arahan dari bos besar diorg(akulah tu) diikut dgn penuh rasa takut............. hahahhahhah aku dah bg amaran awal2... mesti ikut cakap mama kalu tidak mama dah tak nak bawak jalan2 okey.......... mereka pun menurut perintah dgn jayanya.........


huhuuhuh yg paling aku sedih aku ada gak amik gamabr hari tu pakai camera cap ayam aku tu..... tapi mlm balik dari uamh Acik sue... cik AISY telah pandai2 menggodek2 camera..... salah aku gak sbb bior jer masa dia main tu...... habisss di delete nyer gambar2 pagi n malam tu....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hepi besday Auni N Maryam...

malam sabtu tu lak aku ada undangan majlis harijadi ....... terima kasih yer tuan rumah sbb bg layanan yg sgt2 baik..........

mama maryam

mama Aunibesday Girls




malam tu juga aku rasa sgt2 seronok sbb ramai kawan2 blog yg hadirkan diri.... paling tak disangka2 kedatangan tetamu jauh dari johor...... ZANA n KAK IENA.....

Pandang apa tu batrice


YA allah sgt2 terkejut tgok ZAna ada...... yerla selama ni duk comolot kat blog..... sekali jumpa depan mata....... sgt2 seronok......

yang lawak azie ada kenalkan dgn seseorg yg bernama KAk Siti....... aku mmg kenal muka itu.... tapi itulah nama dia tak kenai lak(ampun kak CT) tapi bila sebut nikname DOUBLE S..... ya riba2 aku amat kenai dgn nama itu...

Kak CT (double S) n Azie


dan kawan2 yg lain yg menghadirkan diri Hirda.... kak Iza.... Sham.... Kak JUe....linda Latip... As...ILa.. kak OLi(Olivia hahaha)

Sham, Aku n KAk jue

kami yg ramai.. hahahhah

33 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Apa perasaan aku duk UMah??~~

Posted by Ciklinn Hasib.

ada yg tanya apa perasaan aku duk umah................

1. aku happy sbb aku leh bgn tido sesuka hati......

2.aku hepi sbb nampak apa anak aku buat depan mata....(ni paling best)

3. aku hepi sbb aku bos kat umah ni..so aku leh suruh aliff n aisy sesuka hati gak... hahahhahha

4. Aku busannn sbb aku memerlukan kawannnn utk bercerita ceriti..... huhuhhuhuhu (sbb tu tiap2 mlm aku pastikan laki aku bawak aku kuar gi jalan2)

5. aku letih sbb kalu duk umah ada jer keje yg kena buat........ haitssss(tapi tka kurrus2 gak..... hahhahhaha

6. ermmm...apa lagi yerk.... aku pun tak tau dah apa lagi perasaan aku duk umah nie...

7. ha......... aku leh chating sesuka hati gak..... sampai lobamm jari n biji mato duk depan PC layan YM.... terutama dgn puan WANA dan kak CT One Vietnam ... mihahahhaha (kak kan pas ni ko nak gi sana kan..aku tukar awal2 nama yerk...)

8.lupa aku nak tambah.... tak best sbb aku takleh sesukahati nak guna duitsss...... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aku tinign nak keje balikk... tpai aku dah malas nak kuar umah pagi2..... ada tak keje dari umah yg korang tau....... kalu ada bgtau yerk.....


Hepi kan muka aku.... huhhuhhuhuh


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pada sapa2 yg nak beli sofa baru ka...... katil baru ka...meja baru ka..langsir baru ka.... korang leh gi ke FELLa Design............. kat sini mmg mabeles brg2 dia....... n sgt2 berkualiti......

n kalu nak tgok mana2 lagi ada warehouse sales...korang masuk SINI

52 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~mama adik takleh kontot.....~~

Posted by Ciklinn Hasib.

hadoiiii anak aku yg si aisy pagi tadi sibukk nangis2 sbb dia kata takleh kentut......... mihahahahhahah

aku kesian gak tapi aku takleh menahan diri dari gelakkk kuat2....... hahahhahhahahahah

kesian anak mama................

"mama adik takleh kontot.............."

"sini mama letak ubat nantikejap lagi kentut yerk....."

"tak bolehh ni.... ha tgokk adikk dah kontot..... kontot sleep............." ( ni sambil cangkung okeyyy)

mihahahhahah takleh tahan aku dgr kentut tido.................. hahahhahahahh

pehtu dia kata nak berakk lah........... aku pun duduk kanlah dia..... tak smapi seminit....

POOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTT

ha kau betul2 kentut anak aku............

"adik ber%%% tak? "

"tak kuar pun.... takperlah adikk nak kentut jer......"
dgn selamba kuar dari toilet.....

Opssss saya terkentut lah...........

39 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Tutorial utk buat Note yg ada kaler latar belakang~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Langkah 1

Add widget TEXT
save

Langkah 2

layout
edit HTML

(sori yerk aku takretilah nak guna ayat2 cikgu semasa mengajar.... harap korang paham dgn penerangan aku ni yer........)


Klik gambar utk imej yg lebih besar

Posted in , | 14 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

~~Cara nak buat 3 colum~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Ada kawan2 yang tanya camner nak buat 3 colum..... tapi aku tak tau nak terangkan macammana sbb aku pun benanya try banyak kali baru jadi.... huhuhuhuhuh. okey hari ni aku nak kongsi cara2 memekapkan blog korang kepada 3 colum....... kalau tak paham ker tak jadi ker....... jgn segan silu tanya aku yer....... sbb setiap template sebenarnya berbeza cara nak buat............ tutorial ni adalah base pada yg aku buat pada blog aku.............



Aku cuba yg terbaikk utk kasi korang betul2 paham......



Langkah 1



SILA PASTIKAN KORANG SAVE TEMPLATE ASAL untuk sebarang kemungkinan seperti blog korang menjadi huru hara..... hahhahaaah

Sila save as template asal dengan mengklik “download Full Template”



langkah 1



klik kat layuot



edit HTML



Langkah 2 sila klik gambar utk image lebih besar



Langkah 3 sila klik gambar utk image lebih besar






Langkah 4 sila klik gambar utk image lebih besar









Selamat mencuba..........





kalu jadi korang leh lepak2 mcm kucinn ini..







35 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Aku berusaha utk rajin jawab TAG~~

Posted by Ciklinn Hasib.

huhhhuhuhuh aku tgh berusaha untuk merajinkan diri jawab TAg.... 1st aku mintkak ampunnn bangett yer, kalau sebelum2 ni korang bg tag aku tak buat2.... hadoiiii aku mmmmg dari zaman2 sekolah dulu mmg pemalas tooll buat homework nie.....

tapi aku akan cuba merajin2kan diri aku tuk buat TAg2 korang pasnie.... okeyyyyy

okey ni TAg dari budak Kir..................

TAG MASIHKAH KAU INGAT???


1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
jumpa kat umah bapak mentua aku..... huhuhuhuhu
(masa ni aku adik angkat adik ipar laki aku)

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
dia ni jeniss kool jerk........tu yg aku suka tu....... pendiam laki aku nie.... yg penting dia tinggi...... mmg aku nak carik laki tinggi jadi laki aku...

3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
kat umah bapak mentua aku..... ha aku ni dulu rapat dgn mentua ku nie.... diorglah yg kenen kan aku dgn anak diorg.... huhuhuhuhu

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
dia cakap lah dia suka kat aku....siap tanya tak kisah ker dia duda... mihahahhaahhah..lawak2.. aku leh jwab.... sbb duda takder anak takper aku tak kisah

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
aku kenal 3 bulan jer.......pehtu terus kawin.....semua mak n abah n family laki aku yg urus..

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
4 November 2002 hari kitaorg nikah.... so tahun ni 7 tahunlah

7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
kejutan takpernah ada.... tapi mengejutkan ada .... wakakakakak


8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
perancangan mcm org lain gak nak bahagia hingga akhir hayat...... aminnnnn

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
laki aku tak berapa pandai sgt layan budak2...... ayat dia kan sama jer kalau sayang anak ka.. bini ka.. kucin ka... anak sedara ka..semua sama.... tapi dia lebeh penyabar dari akulah bila dgn anak2.......

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
sgt2 rapat..... adik aku mmg leh gurau2lah..takder hal punyer... dgn sedara mara pun okehh......


Nak list sape?
Kak Yatt
Cutemiut78
hakue eryn (mihaha kesian ko.. )



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ni dari kak aimi lak


1. Letak kan gambar profile anda


2. Terangkan apa maksud gambar itu?
maksudnya itu gambar anak2 aku.

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
dah ada anak2 ni.... makanya anak2 lebeh segala2nya......

Nk bg tag ni pada:

rasanya ramai dah buat kan....... tapi kalo rajin leh ler buat.....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ni dari Opie

Tag Desktop


Tagnyer berbunyi seperti berikut

1. Arahan tag:

Anda perlu printscreen wallpaper di desktop anda yg sedang anda gunakan sekarang. Jgn tukar tau. Hihihihi

2. Bg tau kenapa anda suka wallpaper ini.

ha ni jerlah desktop aku.... kaler biru jerk..... sbbnya ada segala mcm nak nenek kat desktop tu... kalu letak gamabr ke apa ker tak nampak lak nanti benda2 alah tu semua..........

3. Sila tag 10 org

aku nak tag ni pada semua2 bloglist aku.... hahhaha aci tak?




31 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Terima kasih banyak2 kak sham dan pi makan mee udang~~

Posted by Ciklinn Hasib.

aku kan masa gi penag haritu..... mmg berkobar2 gak nak jumpa akakku yg sorang ini.... kak sham... member FP...... lama giler kenal kat FP.... pehtu sembang2 kat YM.... dan akhirnya kitaorg jumpa..............


sampai2 jer aku terus mesg kat dier.... bgtau dah sampai... then dia tanya linn cek in mana..... sekaliikk... linn betul2 cek in opposite umah dia jerk.....


nampak tu umah kak sham.......hehehe duk skodeng dier masa sampai..hahahaha


malam sabtu tu kak sham bawak gi padang kota n mkn2 pasembor kat padang broom(org penang panggei)

masa 1st time jumpa kak sham mmg tak percya nampak dia depan mata...... happy giler masa tu.... n nak bgtau kat kak sham... yg akak sgt2 awet muda okeyyy....... tak nampak langsung 30 ++.. huhhuhuhuhu ............ kak bg rahasia sikit kak camno nak awet mudo....

lagi satu akak ni pegnant tau dah 6 bulan tpai tgokk bdn dier... mennten kecik molekkk...



anak dara kak sham...... adoiii susah tol nak amik gmabar budak ni tau.....


sblm kitaorg balik haritu...kak sham jemput kami sefamily lunch kat umah dier...... hadoii kak segan giler linn..... dahlah abg agill pi teman beli jeruk bagai..pehtu mkn lak kat uamh akak.... apapun terima kasih yer kak...............

kak sham n husben..en agil...



~~~~~~~~~~~~pergi makan mee udang sg dua~~~~~~~~

ni masa otw nak gi amik uda..... suka anak2 aku...duk berulang alik naik feri.... aku yg naik pening nak feri.......tapi masa gi kitaorg naik jambatan....

pemandangan yg indah


serama ude.........


pehtu kitaorg gi mkan mee udang kek sg dua...korang tgokk bapokkk besorr udang... mee sampai ilang..



hehehhehehhe uda jadik model


aliff mkn nasi ayamjerk...



peaceeee...................dah balik sini pun, sibuk nak naik feri...






38 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~pergi skodeng photoshoot Darwisy n si bambam Dani~~

Posted by Ciklinn Hasib.

ok aku sambung lagi.........

wah berdebar2 aku weh........... sbb ni 1st time nak jump akak farah yg kecik molek putiss melepakssss............ gerammm aku tgok kulit kakak aku sorang ni..... rasa nak ku cobet2.... sbb putisss amat2........

selalu duk sembang2 dlm Ym jerk....... akhirnya aku jumpa jugak dgn dier......... masa mula2 jumpa tu..aku terus jatuh cinta dgn ini budak bambam mat dani...... ya allah..comelll amat2.... mata bolattt.... dan sgt2 pemalu okeyyyyyy

hihiihihihih jenuh potograper tu nak amik gambar dier............. sbb mat dani mmg pemalu.... tunduk jerlah memanjang masa nak amik gamabr......


sebelm gi ...bekpes dulu kat sini...... aku minum jerk..laki aku tetap mkn nasi kandar..walau duk pagi.....


sampai sana terus terjah ni budak comelll




Tq kak... sudi melayan kami di sana....



hahhahahhaah sampai jer sana kan masa nak ke hotel tu...nampak lah queensbay megamall..... sampai n nampak jer tmpt ni terus tingat kak farah n mek azie...... hehehhehehe.... kalau korang overnight kat Bsuite tmpt aku cek in tu...... queenbay ni dekat jerk.......

aku jalan2 lah kat sini cuci mato..... nak shooping laki aku dah pesan no shooping.... huhhuhuhuhhu....





Omak eh tetap nak belek2 baju lah apalah....... dan anak2 lak menatang nilah yg diaorg nak naik..... sampai ngamukss laki kau suh cepat sikit cuci mato...... sbb tak tahan dah kena pau dgn budak2 ni...... hahhahahha







dah puasa jalan2.... gi carik makan lah pulak....... tanya kak farah kat mana sedap.... dia suh gi kat teluk ........... utk mkn ikan bakar yg sedap....

adoii sosat barat den ha.... samapai masukk kr meseum war............. huaaaaaaaaaa takutnyerrrrr tmpt tu..... gelap gelita.............tapi akhirnya jumpa gak tmpt tu... ikan bakar dia mmg sedap bangettttt.........



Tgoklah perangai aisy skrg..... sudah pandai mengada2 amik gamabr.... ni dia ckp adikk nak amik gambar tido okeyy mama..... ha ginilah hasilnya..... hahhaahha


26 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Gi coti2 malaysia~~

Posted by Ciklinn Hasib.

salam semua..... huhhuhuh dah seminggu aku tak berhapdet ni...... rindu kat blog n blog kornag2 semua........... smlm aku mmg tak sempat langsung nak jalan2 rumah korang.... keletihan melanda....

udahlah kain baju melambak2 nak kena basuh........ boleh pulak smlm aisy kencing malam......... arghhhhhhhhhhhhhhhh gerammmmmnyerrrr...........

oklah hari jumaat lepas kami gi penang sbb nak gi amik Uda di matriks penang...... oleh sbb dah kesana...makanya bercoti lah sekali............ byk giler dlm pale otak aku nak buat masa kesana...... tapi yg paling utama ialah nak jumpa kawan2 FP n Blog kat sana.........

pada Kak Huzaina FP..... linn minta maaf byk2 sbb tak bgtau awal..... insyallah kita akan jumpa yerk satu hari nanti........

huhuhuhu masih jauh perjalanan.

muka gembira dpt gi jalan2.... hehehhehe


sgat2 selesa tmpt ni....... murah jer tau utk semalam.... RM135 sahaja... bilik mmg besar gabak..
sampai2 harus cek in dulu..............



Penyelamat kami disana.......... ikut jer ckp dier...... turn right.... turn left..... hehehhehhe


Destinasi pertama sampai sana............ dah cek in bagai... mulakan destinasi carikk makan....
mcm biasa cari nasi kandar......... tapi gambo takder... sebab aku dah kebulur......... hahaahhaha

yang ni gi jalan2 tgok monyet.... ngeh ngeh ngeh.... anak2 aku suka bangett gi sini...



ha ni kawan2 diorg.... hahhahahahaha


adehh aku sakit perutlah..nak membuang sat...... jap lagi aku samb balik...........

15 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Cuba teka anak siapakan dalam dakapan manja ku ini~~

Posted by Ciklinn Hasib.



hehehehehheh kornag teka anak sapa yg tersgt comellll ni okeyyyy........



dan nantikan cerita ceriti selanjutnya selepas ini.....

29 comments | Share On: Facebook, Twitter |