Archive for July 2009

~~Disatu malam yang dingin~~

Posted by Ciklinn Hasib.




Aisy - mama bila nak ada baby
?

mama - ada dah dlm poyot mama? sambil usap2 perut....
Aisy - ada baby????? meh adik dengarrrrrr................(perghhh xcited anak aku)

mama - ha dengarlah........ baby buat apa tu?

Aisy - Baby ni mkn keropok..............

Mama - Baby mkn keropok??????

Aisy - haah sbb bunyik krukkkkkkkkkkkkk krukkkkkkkkkkkkk

mihahahhahahhahahhahahah adoiii aisy tu bukan baby lah sayangg oiiiiii tu semua t&*( yang seang diproses..........wakakakkak

haiii tiap2 hari tanya....... bila nak ada baby..... dia gerammm sgt2 sbb sepupu2 semua kulukut bg dia pegang baby.... huhuhuhuhuhuh

Perhatiann: Ini hanyalah perbualan antara mak n anak....... mak eh masih belum ada tanda2 lagi pegannt........ huhuhuhuhuhuh


nilah yg aisy nak baby sgt2 sbb sepupu2 dia semua dah adikkkk..............(sabar yer aisy mama tgh berusaha dgn gigih nie....... hahahhaha tak hengatttttttttttttttttttt)

baby nazhan yg sgt2 comel

huhhuhuh Abg Afif takbg Aisy pegang adik dia..... hahhaha tu yg aisy nak sgt2 adik tu...nak tunjuk gak dia ada adikkkk


Baby Hajar
baby Ika ( ni kakak baby hajar...)

baby hajar lagi
baby Ika lagi

37 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Layan jerlah~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Ali bengang giler bile dia dapati cucur udang yg dibeli x de sekorudang pun kat dlm nyer..


lalu dia pun pi balikke gerai makcik jual kuih tu.



Dgn panas hati dia tanye kat makcik yg jual tu..."makcik apsal cucur Udang ni sekor udang pun x de?!"



Makcik yg jual tu pn dgn selambernye menjawab "abih tu yg ko beli
cucur badak ada x badak kat dlmnya?! Camne plak dgn cucur kodok, ade x kodok yg melompat kat ko?! Ali rase mcm nak bunuh diri dgn jwpan yg diberi makcik tadi....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hihiiihihi sgt2 comell kan...................


alahaiiiiiiiiiiiiiiii bam bam nyerrrrrrrrrrrr




8 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Aku yang sedang berusaha~~

Posted by Ciklinn Hasib.

hehehheheeehehe aku sedang berusaha utk menjadi lebih bersemnagat dan rajin....... miahahhahhaha


adoii aku tka taulah napa sejak dua menjak ni... aku betul2 rasa nak bermalas2an........ nak kata pegnant tak pegnant2 gak..... harap2 menjadilah bulan nie...... wahahahhahahah


oklah saja jerk aku nak tepek CC aku yg terbaru....... ramai yg tnya aku amik tempahan tak? huhuhuhuh aku benornya rasa tak konpiden lagi nak amik tempahan.... insyallah satu hari nanti jika aku benar2 bersedia aku pun inagt nak berniaga kek nie..... leh gak belanja anak2 mkn KFC kan.......

aku lupa....... aku nak ucapkan terima kasih byk2 pada kawan aku N yg bagi resepi n tunjuk ajar utk buat CC nie...... kalu korang nak tau dia ni kira pioneer utk CC ni tau...
meh kenal2 dgn kawan aku nie.... N

ok tak deco kali nie....??????

ni menu kami pada hari ni...................

udang kari..laki aku punyer...


2 ketui ayam masak kurma...utk 2 hero aku
sardin aku yg punyerrr..



hari ni besday abah aku.......... so aku nak ucapkan hepibesday utk atuk hasib...semoga abah terus panjang umur yerk...... cinda n anak2 sgt2 sayang kat abah


35 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Ermm~~

Posted by Ciklinn Hasib.



aku yang lemauuuuuuuuuuuuuuu

~~~~~~~~~~~~~~



14 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Buat marble Ciskek~~ TQ kak Meen

Posted by Ciklinn Hasib.

Since masuk blog kak Iza Mama haikal tu... terasa2 nak mkn cokelat marble ciskek nie.... makanya kuselak2n FP tuan punyer resepi iaitu kak meen....

Alhamdulillah mmg jadi kek tu dgn sempurnya..... TQ kak meen sharing resepi yg sgt2 sedap ini yer...........

TApi linn gatai tgn syg konon nak buang kek coklat (utk hiasan) yg lebih tu...makanya linn punn letaklah byk2 kat atas tu............. dan hasillnyerrrrr............. huhhuhuhh sgtlah tak lawoo corakk dier... hahahahhahah





Ni resepinyer pada kawan2 yg ingin mencuba..... n kalo malas nak buat sendirik korang leh order jer kat kak meen.... hehhehehheh......... kan kak meen kan?


kak meen sori linn copy jer tulisan2 mu... hehehheh

MARBLE CHEESE BROWNIES.

Bahan Choc. Cake
250gm Butter
1 cwn serbuk koko
3 biji telur - gred B
1½ cwn gula kator
½ cwn susu cair
1½ cwn tepung gandum
1 sdt Baking powder
1 sdt Soda bikabonat
1 sdt esen vanilla

Lapisan Cheese
250gm Cream Cheese
1 cwn gula kastor
1 biji telur - gred B

Cara :-
1- Cairkan butter - masukkan serbuk koko & kacau rata.
2- Dalam mangkuk lain, pukul telur & gula (guna wisk saja) smpi sebati.
3- Kemudian campurkan dgn bancuhan butter td...kacau smpi sebati.
4- Masukkan susu cair > kacau lagi...
5- Masukkan tepung, BP & SB (kalo rajin ayak dulu) - kacau sehingga sebati & masukkan esen vanila.
6- Panaskan oven
7- Alas loyang saiz 10 X 10 X 1inci dgn griss paper (biarkan terjuntai sedikit)
8- Masukkan bancuha coklat ke dlm loyang...tinggalkan 2-3sdb & masukkan kedlm plastic..(utk buat corak marble)
9- Bakar selama 20min - guna api atas bawah

Sementara tggu bahan choc. masak sedikit, kita sediakan bahan cheese..
> Pukul cream cheese sehingga gebu.
> Masuukan gula > pukul lg hingga sebati.
> Masukkan telur > pukul lagi hingga sebati

**Selepas 20min..keluarkan bahan choc yg separuh masak tadi...tuangkan bahan cheese..ratakan keseluruh atas kek...
**Paipkan baki chocolate atas cheese, & lorekkan ikut suka..
**Bakar lg selama 15min atau sehingga cheese masak...
**Siap..

48 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Tiada yg lain melainkan yang benar2 semuanya~~

Posted by Ciklinn Hasib.

Aku buntu aku buntu............. tak tau nak hapdetttt apa.............tolongggggggggggg

korang layan jerlah aktiviti kami di hari minggu hari tu.......DI SEKSYEN 13 SHAH ALAM... Ada tournament futsal lah tak silap aku.... pehtu ada konsert budak2 indi......

aku kesana pun sbb kepinginn bangettt lor mau makan berger........dah alang2 kuar rumah tu kan..aku pun menggediklah jap layan konsert budak2 nie.....



IKLAN-IKLAN- huhuhuh kornag tgk apa jadi kat spek aku???? Aisy sudah buat air batu okeyy...siap masukan dalan gelas lagi dgn air sirap..... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

habis tersenget bengettt lor............

ha suka giler aku tgok gamabr nie....... gambar ni bukan lakonan okeyyyy tapi mmg benar2 terjadi..... hahahhahhahaa..........
besar giler nganga kan....


perghhhhhhhhhh sgt2 sedapp okey.... mari beramai2 ke BURGER KING

sesekali layan budak2 ni ok gakk...sgt berbakat lor... lagu2 pun sedappp

YUNA.....mihahahhaha....tuan rumah kasi entepremmm gak even dalam kerabunan


Aisy happy giler tgok indi gig ni tau.... ROCKKKKKKKKKK

ya allah hazab rupe anak aku

menu hari ahad...... ayam bakar.... n kuah black peper yg sedappppp gilerrrrrrrrrrr

36 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Pink Pink Pink~~

Posted by Ciklinn Hasib.

sihat ker korang semua.... adoii tenet kat umah buat hal lagikk... huh! sgt panassss hati gue....

smlm makcik aku tingin nak makan CC yg aku buat..... hehehhehe aku pun berbesar hatilah buat utk dia....... oleh sbb sepupu kecil ku sgt2 suka dgn kaler pink makanya aku try buat yg terbaikk dgn kaler pink tu.......


dan hasillnya..... TARAAAAAAAAAAA.......................


comel tak?

Nota kaki pisang utk suami ku: Abg......... mama perlukan DSLR... huhuhuhuhuhuh


sepupu kecil ku balqis...coemll gile tau budak nie


arghhhhh akhirnya dapt gak mkn pija....

hari ni ialah hari ulangtahun adik aku yg ke 27....... Kepada adik aku Fidah... aku doakan ko akan terus sihat walafiat...... panjang umur... dan diperbanyakkan rezekiii...........aminnn

44 comments | Share On: Facebook, Twitter |

~~Aktiviti hari minggu~~

Posted by Ciklinn Hasib.

oleh sbb smlm aku betul2 tak larat nak membangunkan diri..... pening2 llat... bukann pegnnat okehh sbb baru habis piyed minggu lepas........ m&*( pun baru sekalikk takkan dah lekat kot.... mihahhahahhahhahahhahhhahaha

ok hari ahad lepas aku gi 2 buah kendurik............ 1 kat bandar baru selayang n satu lagi umah budak hakue eryn

ni kat umah sepupu mak aku............... Mak Cik Selamah....tak byk gambor sbb samapi sana dah tghari makanya semua2 aktiviti memenuhkan perutt yg berkeroncong............


Abah ku yg hencemmmmmmm



Cucu Atukk yg hencemm gak..
Abah yg malu kununnn............
Cik Ya tak pandang kanan kiri dah.............. makan makan dan makannn




best2 dapat jumpa gak akhirnya budakk erynn nie............ selalu duk comolot kat intenet jerk.. walau sekejapp tpi bermakna.............. erynn pasni kita bercomolot kat sini lak yerk.....

Selamat pengantin Baru.... suka sgt kaler pinkkk nie...




giler membaking CC...... hehhehehe buat utk UdA.... siap diantor ke UPM lagik... ngeh ngeh ngeh

30 comments | Share On: Facebook, Twitter |