Archive for August 2010

--- sangat menyosal den masuk BLOG ni ---

Posted by Ciklinn Hasib.

Arghhhh.....
bukan makanan
bukan lawak2
bukan suka suki

hishhhhhhh menyosal meyosal...
udah tak tido malam...
nak masuk bilik kecik teringat,...
nak mandi teringat 
nak lelap mata teringat...
hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

nah masuk sini.......
perhatian :hanya utk mereka yg benar2 tak takoot benda2 ngeri....
ciklinn mmg tobattt... tak mau tak mau dan tak mau.... 


Pada Cik Puan LIEYA LATIF sila kamu jgn gatai2 tgn menekan yer....

masuk SINI dah

Posted in , | 29 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

Osama ejen CIA: Castro

Posted by Ciklinn Hasib.

Osama ejen CIA: Castro


HAVANA - Pemimpin Cuba, Fidel Castro mendakwa pemimpin kumpulan Al-Qaeda, Osama Laden adalah ejen Agensi Perisikan Pusat (CIA) Amerika Syarikat (AS).

Menurutnya, Osama sering muncul apabila bekas Presiden AS, George W. Bush mahu menakut-nakutkan dunia dan beliau menegaskan dokumen rahsia yang didedahkan di Internet baru-baru ini membuktikan dakwaannya itu.

"Setiap kali Bush mahu mencetuskan ketakutan dan memberi ucapan penting, Osama akan muncul dan mengugut dunia dengan memaklumkan tindakan ganas yang akan dilakukannya.

"Osama adalah pekerja bawahan Bush," katanya kepada media Cuba semasa pertemuan dengan seorang penulis kelahiran Lithuania yang terkenal dengan penulisan buku berbentuk teori konspirasi untuk memerintah dunia.

Castro berkata, dokumen rahsia yang dibocorkan di laman sesawang WikiLeaks.org 'membuktikan dengan berkesan bahawa Osama adalah ejen CIA'.

Bagaimanapun, pemimpin revolusi Cuba itu tidak mengulas lanjut kenyataan beliau itu.

kredit: Sinar Harian

bila fikir2 mmg logikkan... tapi tak taulah......apa pendapat korang......

Posted in , | One comment | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

Genaplah Ciklinn 30 Tahun

Posted by Ciklinn Hasib.



 
Alhamdulillah genaplah sudah ciklinn 30 tahun 
pada  29 Ogos 2010 iaitu semalam.......

sehingga entry ni dibuat tuan punyer diri  masih tak percaya 
diri dah menginjak ke angka 30 huhhuhuhuh

rasa dirii tu mudalah.... kira mcm awal 20an gitu..
wakakakkaakakkak perasanlahhh sgttt aku kan...

Syukur kehadrat Allah SWT....
masih memanjangkan umur ciklinn......
bagi melihat anak2 membesar.........

ciklinn juga bersyukur dikurniakan suami yg baik...
anak2 yg sihat sempurna.... dan juga
kehidupan yg baik dan cukup sempurna....

semoga Allah terus memanjangkan umur Ciklinn...
dan terus dimurahkan rezeki Aminn..................

Posted in | 31 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

SEJARAH DUNIA YANG DIRAHSIAKAN

Posted by Ciklinn Hasib.

- Bukti Mutlak: Sebuah gambar Pentagon montaj dari awal sampai akhir

Saya mendapati bahawa bukti, berkat usaha nekad oleh rakan-rakan saya, beberapa orang percaya bahawa serangan 9/11 bukanlah cerita yang benar cuba lihat!



Sebuah gambar dari Daryl Donley yang berada di TKP pada waktu letupan. Hal ini menunjukkan pusat pentagon daripada laman seminit selepas letupan berlaku. (Bahagian bulat di dalam gambar itu adalah gulungan kabel, lihat close-up pada Gambar yg ke 5)



Pandangan luas dari bucu di tepi halaman letupan, melihat seluruh dinding Pentagon berdiri dan kukuh. Media memaklumkan bahawa lokasi kemalangan dilanggar oleh sebuah American Airlines Penerbangan 77, sebuah Boeing 757-200, beratnya sekitar 200,000 pound dan 125 meter ke arah sayap. Sebuah foto yang dimaksudkan (sampai sekarang tidak diterima) dan melaporkan NIST menunjukkan tempat yang sama sebagai tempat kemalangan.



SETELAH 20 minit letupan, dinding runtuh. Lubang sekitar 12-15 meter. Perhatikan pada gambar dahulu lubang di Pentagon adalah sepenuhnya tersembunyi di balik semburan 15 kaki air yang tinggi.



Setelah letupan lubang itu sebesar 12 meter, tembok runtuh bahagian yang rosak itu pula sekitar 70 kaki. Sebuah Boeing 757 mempunyai lebar sayap "124'10 Bolehkah 125 pesawat sesuai lebar kaki ke dalam lubang 12 kaki tinggi.? Jawapanya tidak.



Gambar ini adalah closeup, juga dari Daryl Donley. Perhatikan potongan Pentagon meletup terkeluar, yang menunjukkan letupan itu berasal dari dalam bangunan Pentagon itu sendiri.
Tidak pernah ada kapal terbang di dalam Pentagon, kerana kerosakan yang asal hanya sekitar 12 kaki tinggi.



Walaubagaimanapun terdapat kerosakan yang menjadikan lubang di Pentagon sebesar sekitar 12 kaki tinggi, dan semestinya lubang ini terlalu kecil untuk fuselage kapal terbang. Hal ini juga terlihat pada gambar NIST, lubang di sayap kedua juga melingkar dan kecil.

*** Kesimpulannya ***
Ini jelas dari enam gambar pertama yang ada pesawat menghentam Pentagon tidak benar atau letupan itu datang dari dalam bangunan (spekulasi menunjukkan ia menggunakan bahan letupan yang ditetapkan atau mungkin peluru berpandu
a). Media tidak memperoleh "bukti" yang kukuh dari sudut tentang kemalangan kapal terbang:
* Klip CCTV yang menunjukkan bahagian dalam letupan dipotongkan, dengan memotong bahagian dalam dan hanya bahagian luar yang akan menunjukkan apa yang menghentam Pentagon.
* Mereka juga menerima beberapa foto bahagian pesawat secara rawak.



Sepotong tunggal bahan pesawat tidak terbakar berbaring di rumput. Ini jelas ditempatkan untuk "membantu kes" cerita asal. Banyak orang ingin percaya kami dan memberitahu kebenaran pada siaran 9 / 11 dan ini membantu beberapa orang yang berpegang pada keyakinan itu.



Tempat kotak hitam, Cockpit Voice Recorder. Sejak dinding masih kukuh selepas letupan dan tidak ada penerbangan 77 berlegar di luar Pentagon ini jelas bukan tempat kotak hitam yang sebenarnya (yang akan menunjukkan pusat penerbangan, suara-suara di kokpit, adakah pintu kokpit terbuka, kelajuan hawa, dll ).

Sinopsis:
Sebuah letupan berlaku bahawa kerosakan api dicipta dan lubang kecil di Pentagon
tidak ada kapal terbang disitu

Dinding di pusat halaman kerosakan runtuh
tidak ada kapal terbang disitu

Ada beberapa lubang lingkaran kecil melewati Pentagon
tidak ada kapal terbang disitu

Sebuah potongan rawak dari beberapa legaran pesawat yang tidak dapat dikenalpasti ditempatkan di tempat kejadian
tidak ada kapal terbang disitu

CERITA ORIGINAL - YANG MUSLIM mencuri merampas pesawat terbang dan melanggar Pentagon ADALAH SATU PENIPUAN.


Kredit: Carigold Forum

Posted in | 14 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

Saya Mama Yang Sangat Gembira

Posted by Ciklinn Hasib.

saya mama yg sgt gembira bila melihat anak-anak saya bahagia....
saya mama yg sgt gembira melihat anak-anak saya tertawa..........
saya mama yg sgt gembira melihat anak-anak saya bergurau senda......
saya mama yg sgt gembira melihat senyuman manja mereka........

anak2 adalah harta yg sangat2 bernilai dalam kehidupan Ciklinn....
walau kadang-kadang sangat streess dgn kenakalan mereka......
tapi diri selalu diingatkan "beginilah mak menjaga aku dulu"

Kenapa buat entry ni..... sbb tadi ciklinn marah sgt2 dgn budak berdua tu.....
sapa budak berdua tu...... ????? huhuh merekalah incik Aliff dan Incik Aisy.......
Ciklinn tau mereka hanya inginkan perhatian dari mama mereka yg sangat sibuk melayan si incik umar..... tapi percayalah sayang.... mama sangat-sangat menyayangi kalian berdua........

Sheila On 7 – Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki

di riak tawamu
terdengar senandungmu
terlihat jelas di mataku
warna-warna indahmu
 menatap langkahmu
 meratapi kisah hidupmu
 kulihat jelas bahwa hatimu
 anugerah terindah yang pernah kumiliki
sifatmu kan selalu
tegar dalam sisiku
tepikan khilafku
dari bunga yang layu
 saat kau di sisiku
 kembali dunia teriak
 tegaskan bahwa kamu
 anugerah terindah yang pernah kumiliki
belai lembut jarimu
sejuk tatap wajahmu
hangat peluk janjimu [2x]
anugerah terindah yang pernah kumiliki

Posted in | 29 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

Bendera Ugut Adakan Demostrasi Usir Rakyat Malaysia

Posted by Ciklinn Hasib.

Berhati-hati yer pada sesiapa yg bercadang utk pergi kesana......




JAKARTA: Kumpulan Nasionalis Indonesia, Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (Bendera) yang didakwa melontar najis ke Kedutaan Malaysia di Indonesia semalam dipercayai sedang merancang untuk mengadakan satu lagi demonstrasi terhadap Malaysia bermula hari ini.
Kumpulan itu didakwa merancang mengusir rakyat Malaysia pada satu protes menentang ketidakadilan terhadap kedaulatan Indoensia.
“Kami akan mengadakan operasi mengusir rakyat Malaysia di kawasan Senayan. Kami akan mencukur kepala mereka sebelum mengusir mereka keluar,” kata penyelaras Bendera, Mustar Bona Ventura dalam perbualan telefon kepada The Star di sini pada Selasa.
Mustar berkata, Bendara telah membuat pemerhatian dan mereka mendapati pelancong Malaysia gemar berkunjung ke Senayan kerana terdapat banyak pusat beli belah di sana.
“Kami akan bergerak secara konvoi dengan 100 buah motosikal,” katanya.
Tahun lalu, beberapa aktivis Bendera ditangkap kerana melakukan operasi pengusiran rakyat Malaysia di hadapan ibu pejabat mereka di Jalan Deponegoro, Jakarta Pusat, menggunakan senjata buluh runcing.
Isnin lalu, Bendera didakwa melontar najis di Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta sebagai membantah penahanan tiga anggota penguat kuasa Indonesia oleh polis maritim Malaysia.
Pada masa yang sama, tujuh nelayan Malaysia turut ditahan oleh pihak berkuasa Indonesia kerana didakwa menceroboh perairan negara tersebut. Bagaimanapun rakaman satelit menunjukkan bot nelayan Malaysia itu berada dalam perairan negara. Bagaimanapun kesemua nelayan berkenaan telah pun dibebaskan oleh pihak berkuasa Indonesia atas alasan kurang bukti.
Bendera turut mengecam kepimpinan Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono yang disifatkan terlalu berlembut dengan Malaysia.
“Rakyat bukan sahaja marah dengan Malaysia malah dengan kerajaan dan Presiden Indonesia kerana tidak mengambil tindakan yang tegas dalam menyelesaikan isu dengan Malaysia,” kata wartawan Indonesia, Rudy Madanir.
Presiden Yudhoyono berkata, perbincangan mengenai isu sempadan akan menyelesaikan masalah
“Ini adalah era toleransi bukan berperang. Bukan itu sahaja, adalah menjadi kepentingan kita untuk menjaga kedaulatan wilayah negara ini. Kami akan melakukan apa sahaja yang dirasakan perlu untuk mempertahankan integrasi nasional,” kata Yudhoyono yang dipetik daripada agensi berita, Antara.




Wisma Putra Nasihat Rakyat Malaysia Elak Ke Indonesia Sekarang 
PUTRAJAYA: Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman menasihati rakyat Malaysia supaya elak daripada mengunjungi Indonesia pada waktu terdekat ini berikutan sentimen anti-Malaysia yang sedang melanda negara jiran itu sekarang.
Bercakap dalam sidang media di pejabatnya sebentar tadi, Anifah menegaskan Wisma Putra tidak mengalakkan rakyat Malaysia mengunjungi Indonesia melainkan jika terpaksa kerana urusan yang perlu disegerakan.
Bagaimanapun tegas Anifah, ini bukanlah nasihat perjalanan rasmi. Buat masa ini katanya, Wisma Putra tidak akan mengeluarkan sebarang nasihat perjalanan rasmi ke negara republik itu.

Posted in , | 7 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

TUTORIAL SOROKKAN SHOUTBOX

Posted by Ciklinn Hasib.

Ha ko rang nampak tak sesuatu yg baru ado kat blog ciklinn.....
cepat teka cepat...... hihihihi
ala mesti korang tau kan terang2 ha tajuk dah tulis SOROKKAN SHOUTBOX...

Apa motip nak sorok2.....
tak de apa2 motip pun.... saja suka suki.. sbb bila jalan2 selak2 blog orang nampak org sorokkan Shoutbox.....
Ciklinn pun gatailah pi carik camne nak buat......

SILA LIHAT SEBELAH KANAN SKRIN ANDA... NAMPAK TAK SHOUTBOX BERWARNA IJO ITU>>>>>>




pusing punyer pusing rupanya ada kat sebelah jer....
sebelah mana???? sebelah Sis Dahlia @ Cikgu dahlia..
memang suka redah blog dia nie...... mcm2 info ada  yg dia kongsikan...

so pada kawan meh kita kenal2 dgn dia....tekan jer tulisan besar bertanda merah diatas...
huhuhu kompom ramai dah kenal dgn dia nikan... seorang cikgu yg sgt rajin berblog....
TQ yer cikgu banyak kongsi maklumat dgn blogger yg baru nak merangkak mcm ciklinn nih..

kalu kamu dan kamu semua berminat nak buat sila ikut urutan seperti yg ciklinn buat dibawah:


 Design  > Add Gadget > HTML dan paste kod di bawah

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px; <---- jarak dari atas
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url
('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}

.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666; ---> tukar ikut suka kaler
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

MASUKKAN CODE SHOUTBOX KORANG KAT SINI 
 
<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>




 SELAMAT MENCUBA.....
 
 Eh cikgu dahlia ada buat GA tau.....
 gi blog dia yer kalau nak tau GA apa...
sgt2 best hadiah sbb  
Giveaway; Semua Mesti Dapat Hadiah! 
 
 Hadiah yang saya pilih ialah Skrub Puteri Annisha dan Miracle Mask 50g
 

Posted in | 6 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

Pabila Anak Kecil ku Demam

Posted by Ciklinn Hasib.


 incik umar ciklinn demam....
merengek jerlah manjang....
semua tak kena...
dukung nangis....
letak lagi nangis.....
huhuhhhuhuhu

apapun semoga umar cepatt sihat... aminn

  




Demam yang terjadi sebenarnya adalah baik, ia sebagai isyarat bahawa ada sesuatu ganguan didalam tubuh, demam juga berfungsi untuk melawan dan menyembuhkan penyakit tersebut.

Tetapi perlu diingat!!!, jika kepanasan melampau dari darjah 39 sehingga darjah 40 darjah Celsius, ini amat merbahaya kepada anak, boleh menyebabkan anak tersebut mendapat sawan atau ketegangan urat saraf dan boleh mengakibatkan menjadi lumpuh (kecacatan kekal). Suhu yang baik ketika demam ialah 38. Suhu normal tubuh ialah 37.

Jika suhu naik sampai 39-40, anda perlu basahkan tuala dan lap segera badan anak dengan air agar suhunya turun dan terkawal. Bahagian yang perlu dibasahkan ialah kepala dan badan. Selepas kita lap dengan air suhu akan turun

Kemudian pergilah berjumpa Doktor dan minta ubat demam. Anda juga perlu standby ubat demam cecair bagi demam biasa, dan ubat demam berbentuk peluru untuk dimasukkan kedalam dubur anak jika suhu badannya terlalu tinggi(emergency), guna ubat ini untuk menurunkan suhu secara pantas.


Antara tanda anak yang demam kuat dan perlu diberi perhatian sungguh2,

1. Kakinya sejuk: Menunjukan demamnya tidak boleh dijangka, ada kemungkinan suhunya akan naik tiba2. Jika kakinya panas menunjukan demamnya stabil dan tidak membimbangkan. Jika kakinya sejuk anda perlu selimutkan dia supaya kakinya kembali panas.

2. Ketar2: Ini menunjukan demamnya kuat dan panas didalam, jauhkan dari kipas, dan bawa dia kebilik suhu normal atau suhu bilik yang agak panas. Dalam masa yg sama lap kepala dan badan anak dengan air jika kulitnya panas. Kalau ada ubat peluru, masukkan melalui duburnya segera.

Salah satu cara untuk menurunkan kepanasan suhu ialah dengan meletakkan tapak tangan kanan diatas dahi anak, sebaiknya berwudhulah dahulu..letakkan dengan waktu yang lama sehingga panas menyerap kedalam tangan kita, kemudian kita basuh tangan dnegan air, kemudian tetakkan kembali tapak tangan didahi anak, insyallah cepat sembuh. Tu ajalah tips yang saya tahu... itupun melaui pengalaman, bukan dari kajian saintifik. 

kredit : http://anak.proboards.com/

Posted in , | 16 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

Miss Universe 2010

Posted by Ciklinn Hasib.

Sepadan dengan gelaran yg dia dapat mmg cantikk...mmg gojess... mmg comeii.. mmg bijak... dan segala mak nenek memang yg ado...

perbualan laki bini- kalu mama masuk agak2 menang tak?
 incik laki - ermmmmmmmmmm susah nak cakap..... mama rasa menang tak?


wakakakkaka nampak sgt takde harapan kan kan kan.... :P



Calmly stepping into history and never losing herself in the pressure and drama of the moment, Miss Mexico, Jimena Navarrete, has been crowned Miss Universe 2010, becoming the first Miss Universe from Mexico since 1991 and putting to rest rumors of a curse that had bedeviled other Mexican contestants over the years.

Culminating what has been a renewed & refreshed pageant, full of color, style and joy, the newest Miss Universe seemed destined to win the crown from the moment she took the stage at the Mandalay Bay Hotel and Casino on Monday night in Las Vegas. Although poised and graceful throughout the competition, Ms. Navarrete was at a literal loss for words when first asked for her reaction to winning, coming out with a heartfelt "I can't think of anything, I'm blank... Sorry."Yendi Phillipps, Miss Jamaica, was the runner up, followed by Miss Australia - Jesinta Campbell, Miss Ukraine - Ana Poslavska, and Miss Philippines - Venus Raj.

The evening's hosts, rocker and reality-TV star Bret Michaels and NBC correspondent Natalie Morales, displayed genuine chemistry as they kept the action flowing. Ms. Morales kept pace with the contestants, changing dresses three times, while Mr. Michaels remained the rock star in a black leather and velvet suit and his trademark bandana across his brow.

The broadcast began with the parade of typical dresses, as the contestants shared their pride in their heritage and traditions. At this early moment, Miss Mexico's dramatic ensemble, inspired by the Aztec calendar, drew gasps from the live audience and placed her on the road to victory. Others who shone brightly in this stage of the competition were Miss USA, Miss Panama, and Miss Poland, who some felt may have been a bit too eccentric in her costume.

Soon after, the first big surprise of the night came as the 15 semifinalists were announced, having previously been selected by the judges and pageant co-owner, Donald Trump. Miss Venezuela, looking to follow in the footsteps of the previous two Miss Universe winners, did not make the cut.
 

Posted in | 4 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

TUTORIAL NAIKKAN GOOGLE RANKING, TRAFIK DAN SEARCH UNTUK BLOGSPOT

Posted by Ciklinn Hasib.

 

Hari ni  ciklinn nak kongsi mcna kita nak naikkan trafik dari carian....
bermaksud kalau org cari cerita yg berkaitan ... blog atau link kita mungkin akan terselit.. hihihihih... ciklinn dah buat alhamdulillah menjadi....

TQ pada hakimfaridzul aka si cepit.... sbb buat tutorial ni..... sharing is caring yer...... ok ciklinn kongsi kat sini pulak.....

Apa Kepentingan PAge rank? hakim, ciklinn copy dari blog kamu yer.. sbb tak reti nak wat ayat.....huhuhh..... kredit utk hakim

"Page Rank menurut Dahlia Journal Page Rank (PR) ialah ialah satu syarat/terma yang digunakan oleh pihak Google bagi menentukan kepentingan atau populariti sesebuah halaman web atau blog. Semakin tinggi nilai PR maka semakin tinggilah ranking/kedudukan sesebuah web atau blog tersebut di dalam Google. Pihak Google biasanya membuat kemaskini bagi sesebuah PR laman web atau blog setiap 3 atau 4 bulan sekali."

Langkah 1
Layout > Edit HTML. Tick "expand widget template".

Langkah kedua - 2
Gunakan CTRL+F dan search
 
 <title><data:blog.pageTitle/></title>
 
 
Langkah ketiga - 3 
Tukar code diatas dengan code ini 

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>
 
Ok bila dah save semua cuba tekan salah satu dari entry yg dah dibuat......
korang akan nampak tajuk entry berada di depan.....seperti
 
SEBELUM

 
SELEPAS

 
 SELAMAT MENCUBA
 
 

Posted in | 25 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

---- Sgt Melampau Warga Indonesia ini ---

Posted by Ciklinn Hasib.

 Warga Indonesia yang sgt2 melampau........ langsung tak sensitip ke atas ratusan ribu kaum sendirik yg carik makan kat MAlaysia...... otak dan fikiran dah letak bawah tapak kaki.....(wah sgtt marah aku kan)....... mmg tak sepatutnya dorang buat camni..... warga Indoesia (jgn sebut singkatan nanti dorang marah) ni lupa ker bertongkang2 rakyat dorang masuk Malaysia ni secara haram....
mmg hampeh......

ciklinn nak kongsi perkara yg benar2 terjadi dalam keluarga kami... sblm ni ciklinn ada kongsi di Facebook..... berkenaan dgn bibik MIL yg telah melarikan diri... bukan diri dia jer yang lari.. habis barang kemas pun dilarikan... NILAI???? kalo dah zaman dolu pun puluh riban.... kornag kira jerlah nilai dia skrg.......bukan emas jer.. HP.. duit cash... mmg malaun minah nie... yg kelakar.... segala jenis mak nenek kunci kat umah MIL pun di bawak larik.. ni mesti kes nak dtg lagi kan???

MIL JAHAT KER??? TIDAKKK TIDAK DAN TIDAK SAMA SEKALI.... MIL layan mcm anak sendiri.......... makan semeja... boleh bergurau senda.... kami sekeluarga pun layan baik jer... takde lah kata dia pembantu rumah(tgok guna ayat baik lagi ni) kami tetap boleh sembang2... no hal nyer.... tapii dia mmg sanggup buat taik camnie.....

ni gambar minah tu...... kalo korang jumpa dia ni hanto ke polis terus... pehtu bgtau ciklinn.. huhuhuh.... yg hencem2 n comel bertiga didepan tu bukan yerk.. itu anak sedara ciklinn.... MINAH INDON ni yg tudung hitam ni... korang tgok sikit punyer bergaya dia.... siap leh orderrr apa saja mau kat McD nie...


 Kedutaan Besar Malaysia ke Indonesia di Jakarta telah dilempar najis manusia oleh penunjuk perasaan daripada kumpulan Benteng Demokrasi Rakyat (BENDERA) pada satu demonstrasi petang ini.

Seorang daripada 37 penunjuk perasaan itu telah melemparkan najis itu ke dalam perkarangan kedutaan itu melepasi pintu pagar hadapan dan di atas kepala barisan anggota polis Indonesia yang sedang mengawal ketat di hadapan bangunan itu.

Mereka turut melepaskan najis itu ke atas bendera Malaysia yang dipijak-pijak di atas jalan tempat mereka berkumpul di hadapan kedutaan itu.

Kumpulan itu sebelumnya telah membawa lima bungkusan najis itu, ada yang diletakkan dalam kertas bungkusan makanan, dalam plastik dan dalam kotak polisterin dan dinyatakan sebagai "hadiah" untuk Duta Besar Malaysia ke Indonesia kerana Malaysia selama ini telah beberapa kali memberi "najis" yang lebih kotor kepada Indonesia.

Dengan tiba-tiba seorang daripada mereka melempar bungkusan kertas berisi najis itu ke dalam pagar kedutaan itu dan pada masa yang sama, najis turut dilepaskan ke atas bendera Malaysia yang mereka sedang pijak itu.

Demonstrasi itu diadakan bagi menandakan kemarahan mereka terhadap Malaysia yang mereka dakwa telah merendahkan maruah Indonesia dalam insiden di perairan Bintan pada 13 Ogos lalu apabila polis Malaysia menahan tiga pegawai penguatkuasa Kementerian Kelautan dan Perikanan Indonesia.

Ia juga untuk menyatakan kekecewaan rakyat terhadap kepemimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono, yang dikatakan sangat lemah menghadapi Malaysia.

Berikutan kejadian lempar najis itu polis Indonesia menangkap tiga orang pelaku berkenaan.

Demonstrasi itu berlangsung selama sejam.

Seorang wakil kumpulan itu kemudian memberitahu wartawan yang meliputi peristiwa itu bahawa mereka telah memberi kata dua kepada polis Indonesia iaitu lepaskan rakan-rakan mereka itu daripada tahanan atau mereka akan melakukan operasi usir rakyat Malaysia petang ini.

Operasi yang dinamakan "Sweeping Rakyat Malaysia" itu dirancang akan dilakukan di hadapan bangunan kumpulan itu di Jalan Diponegoro, Menteng, di Jakarta.

Polis Indonesia telah menugaskan ramai anggota untuk mengawal ketat di hadapan bangunan kedutaan Malaysia, setelah mendapat maklumat bahawa demonstrasi berkenaan akan disertai antara 300 dan 500 penunjuk perasaan.

Dalam insiden di perairan Malaysia-Indonesia itu, bahagian penguatkuasa Kementerian Kelautan dan Perikanan menahan tujuh nelayan Malaysia
manakala Polis Marin Malaysia pula menahan tiga pegawai pengkuatkuasa kementerian dari Indonesia itu, masing-masing kerana didakwa menceroboh wilayah masing-masing.

Kedua-dua negara kemudian membebaskan tahanan-tahanan itu pada 17 Ogos lalu.

psstt.......komen ciklinn kena  tgok dulu... sbb ada lalat sudah.... hhhhuhu.... takmau ia mengganggu ketenteraman awam disini......

19 comments | Share On: Facebook, Twitter |

--- Mayat Atas Masjid ---

Posted by Ciklinn Hasib.

nak berbuka apalah ptg ni yerk...
naik buntu pikir....... 
nak masak ayamm dah jemu.....
ikan lagilah.....

ingat nak buat sambal telur pecah lah...
sedap juga kan....

hai..... dalam duk skodeng2 tempat resepi terjumpa lak artikel nie...

nah layansssssssss......


Tak taulah betul ke tidak.... waulahhualam.....



Ini adalah suatu kisah keajaiban terjadi sekitar 90 tahun lalu diriwayatkan oleh Syeikh Al-Zubaidi. Seseorang telah cuba untuk menghancurkan Kubah Nabi Muhammad SAW, Masjid Al-Nabawi (Gumbad-e-Khizra)



Namun, ketika dia memanjat kubah untuk mulakan kemusnahan, tiba-tiba kilat memusnahkannya dan dia meninggal dunia di situ. Lantaran itu tidak ada seorang pun yang mampu mengalihkan mayatnya dari puncak kubah.

Beliau juga mengatakan bahawa orang yang soleh dari Madinah mendengar suara dalam mimpinya bahawa tidak ada sesiapapun yang dapat mengambil mayat dari puncak kubah itu dan bahawa ia harus dikebumikan di situ sebagai amaran dan peringatan bagi orang-orang yang mungkin cuba untuk menghancurkannya pada masa akan datang.

Akhirnya, mereka memutuskan untuk mengebumikannya tepat ada pada kubah dan menutupi tubuhnya dengan penutup hijau sehingga tidak akan terlihat oleh orang lain.



Wallahua'lam, Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa. -

Credit To : fajridil.blogspot.com

Posted in | 21 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

--- ha kan dah ckp...... terburai perut ---

Posted by Ciklinn Hasib.

Adoiiiiiiiiii.....

*

Adessssssssss

*

DAbooommmmmmmmm

*

WAkakakakakkaka
Berdekah-dekah...
*
*
*
*
 Ha gelaklah korang berguling-guling...
mak tak larat dah lak gelak ....
nak tersungkur dah tgok gambar lawak funny nie...




 





muahhahahhahaaha..... takilang2 senyum sejak dapat tgok benda nie... hadoiiii


Posted in , | 16 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: ,

---- kena baca kenapa Dilarang menghidupkan pendingin hawa sebaik menaiki kereta---

Posted by Ciklinn Hasib.

 
 Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan pendingin hawa. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen - ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkab kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping punca keguguran.


Kadar pendedahan Benzene yang dibenarkan ialah 50 mg bagi setiap kaki persegi. Kereta jika diparkir di kawasan bebumbung dengan tingkap tertutup menghasilkan 400-800 mg Benzene. Jika dibiarkan dikawasan yang terdedah dengan tingkap yang tertutup pada suhu 60 darjah fahrenheit, tahap Benzene boleh meningkkat sehingga 2000-4000 mg, iaitu 40 kali dari tahap yang dibenarkan... dan penumpang di dalamnya akan menyedut toksik yang berlebih2an secara tidak sedar.
  


Cara yang dicadangkan untuk mengelakkan perkara ini dari berterusan ialah dengan membuka tingkap dan pintu terlebih dahulu untuk memberi udara di dalam beredar keluar. Benzene adalah sejenis toksik yang boleh mencemar buah pinggang dan hati, dan sukar pula bagi tubuh manusia untuk menyahkeluarkan toksik tersebut apabila. 



kredit 2 Carigold

Posted in | 11 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

--- miZZ nina DAN artis ISLAM dan konsert ARAK...??? ---

Posted by Ciklinn Hasib.


UDAH JGN SPEKU BANYAK2 TAK BAIK BULAN POSA NIE.....
DIA NYANYI-NYANYI JER KAT SINI YER..........
HIHIHIH KITA TGOK KOMEN DIA NANTI.....

ciklinn cuma hairan kenapa artis2 ni tak sensitif langsung.... walau pun dorang tak minum arak tu khennn.... "saya hanya berada dikeliling mereka yg minum" huhuhuhuh
  

 Arthur's Day refers to a series of music events which were first organised in 2009 to celebrate the 250th anniversary of the Guinness brewing company by its owner Diageo plc, using Freud Communications as public relations co-ordinators.

Those events took place internationally in the cities of Dublin, Kuala Lumpur, Lagos, New York and Yaoundé on 24 September 2009. The event was broadcast internationally on Sky TV, ITV2 and DirecTV.[1] €6 million has been pledged to the Arthur Guinness Fund.[1] The celebration has been endorsed by several high-profile names, such as rock star-turned political activist Bob Geldof, director and screenwriter Guy Ritchie, footballer and Guinness football ambassador for Africa Michael Essien and British celebrities such as Peter Crouch and Sophie Dahl.[2]

Guinness drinkers are expected to raise a glass to the memory of Arthur Guinness.[3][4] An 82c stamp of an Arthur Guinness portrait was also released by An Post to commemorate the anniversary.[5]

Arthur's Day 2010 will take place on 23 September.

Posted in | 5 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

SITE MAP

Posted by Ciklinn Hasib.


Posted in | Leave a comment | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

--- Jakim Ibarat ‘Harimau Tanpa Taring’---

Posted by Ciklinn Hasib.

Susah nak komen kan.....
erm.... bila bekerja buatlah seikhlasnya.....
tanpa takut dan ragu..........

MAKANAN HALAL DAN HARAM BUKAN MAINAN




JABATAN Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) diibaratkan ‘harimau tanpa taring’ kerana tiada akta atau undang-undang khusus menguatkuasakan tindakan.
Namun jabatan itu berhak menggantung atau menarik semula sijil halal bagi mana-mana premis sekiranya gagal mematuhi prosedur pensijilan halal.
Demikian penjelasan Penolong Pengarah Pemantauan dan Penguatkuasaan Bahagian Hub Halal Jakim, Mohd Amri Abdullah mengenai ‘kuasa’ badan itu.
Beliau berkata, masalah yang sering berlaku terhadap kebanyakan pemohon sijil halal adalah tidak membuat pengisytiharan dengan jelas.
“Ini membabitkan senarai bahan ramuan, kelengkapan dan peralatan, kakitangan, menu serta proses penyediaan makanan.
“Pengisytiharan sebelum ini dilakukan terhadap setiap menu namun ia kini dipermudahkan dengan mengisytiharkannya secara menyeluruh selagi tidak membabitkan pengunaan dapur yang berbeza,” katanya.
Kebiasaannya, pengisytiharan tidak jelas itu disebabkan pengusaha mahu mendedahkan percampuan antara bahan halal dan tidak halal.
Segelintir mereka sewenang-wenangnya menggunakan bahan berasaskan alkohol dan kaedah penyembelihan daripada sumber tidak diiktiraf halal.
Sentiasa beri peluang
Pemeriksaan Jakim meliputi dua bahagian iaitu pemantauan berkala terhadap premis yang sudah mendapat sijil halal dan pemantauan berdasarkan aduan.
Jakim bukan sahaja membuat penilaian terhadap dapur tetapi juga membabitkan kakitangan yang menyediakan makanan dari mula hingga akhir.
Berhubung aduan, ia mengenai logo dan sijil halal di bawah Jakim serta penggunaan istilah perbahasaan halal di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).
Mohd Amri berkata, kebanyakan aduan yang diterima merupakan penyalahgunaan logo halal di premis berikutan pengusaha tidak mempunyai sijil halal sah.
“Kenapa perlu menggunakan sijil dan logo halal palsu? Pengiktirafan halal daripda Jakim menunjukkan premis menjaga kepentingan pengguna.
“Kami memberikan sijil halal kepada mana-mana pemohon tanpa diskriminasi kerana keutamaan adalah pematuhan piawaian dan standard yang ditetapkan,” katanya.
Penarikan sijil halal disebabkan kegagalan mematuhi prosedur bukan bermakna pengusaha atau premis tidak mendapat peluang kedua dan seterusnya.
Menurut beliau, pengusaha akan mengalami kerugian sepanjang tempoh itu dan adalah zalim sekiranya Jakim tidak membantu mereka menangani masalah tersebut.
“Justeru, Jakim akan memberikan panduan kepada mereka agar membuat permohonan semula namun perlu mengikuti segala peraturan, standard dan piawaian,” ujarnya.
Cabaran tiada kerjasama
Pengguna sering beranggapan semua hotel di Malaysia adalah halal meskipun hotel tidak membuat pengisytiharan halal atau mendapatkan sijil halal daripada Jakim.
Lebih membimbangkan apabila pengguna akan bersangka baik terhadap semua hotel berikutan lokasinya dalam negara dan diuruskan atau milik rakyat tempatan.
Mengenai pemantauan dan penguatkuasaan, Mohd Amri berkata, cabaran Jakim apabila pengusaha tidak memberikan kerjasama sepenuhnya.
“Pemohon pensijilan halal sudah tentu akan mengikuti segala panduan dan memberikan kerjasama kerana mahu permohonan diluluskan.
“Namun berbeza dengan mereka yang terpaksa melalui proses pemantauan yang dilakukan secara mengejut tanpa sebarang persediaan atau pembetulan,” katanya.
Pengusaha juga sering melakukan penipuan dengan tidak merahsiakan urusan invois pembelian dan melindungi bahan ramuan terlarang.
Pemantauan dan penguatkuasaan Jakim bukan sekadar menumpukan kawasan dapur tetapi juga di kawasan penerimaan barang sehingga makanan siap dimasak.
Beliau menolak dakwaan segelintir pengusaha menyifatkan perkara itu merumitkan sedangkan pemantauan perlu dilakukan secara terperinci.
“Mereka melakukannya setiap hari dan tanggungjawab mereka hanya perlu mengisytiharkan segalanya secara telus, jelas dan tepat,” jelasnya.


sumber : Mstar Online

Posted in | 7 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

sedang kemass blog

Posted by Ciklinn Hasib.

jgn terkejut dek kesengetan rumah ini

Posted in | 4 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

--- Resepi Tepung pelita ---

Posted by Ciklinn Hasib.

kali ni bini incik razak buat tepung pelita lak...
angin winggg......... wingggg..... rajingggg datang menjelma kan... hehehhehe

takdo daun pisang bagai..pakai bekas tecik2 jerk.....

sgt best sbb ada daun pandan yg baru beli kat econsave....
mahal nak mam&^%........ sehinggit adolah 6 helai....
kalu kat kg... boleh petikk jer sesuka hati....

konon nakberhias semua.....
sekali incik umar dah meraung..
adolah setuncit tu jer ha daun pandan...
hahhahahaa

adoii ciklinn betul2 tak ingat amik resepi ni dari sapa..... tapi ada singgah umah tuan punyer ckp nak resepi ni..... pada tuan punyer ni... kalau terbaca entry ni mintak halal yer... sedap.. tak manis sgt... tak lemak sgt.... sedang2 ajor...


Untuk Lapisan Hijau :
1 cawan tepung beras
1 cawan gula pasir
5 cawan air
5 helai daun pandan, diblend dengan sedikit air, perahkan, tapis dan ambil airnya sahaja.
secubit kapur

Untuk Lapisan Putih :
4 cawan santan
6 sudu besar tepung beras
sedikit garam


masak semua2 bahan lapisan hijau sampai pekat dan likat......... letak dlm bekas...
sambil tu masak Bahan lapisan putih pula sampai pekat gak...then lapis kan atas lapisan hijau...
taraaaaaaaaaaa mudahh kan kan kan....

Posted in | 8 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

TOLONGGGGGGGGG TOLONGGGGG.....

Posted by Ciklinn Hasib.

MINTA JASA BAIK KORANG SEMUA TINGGALKAN LINK KAT SINI...
CIKLINN PINDAH RUMAH BARU.... DAN ABISS BANJIR LINK KORANG2 SEMUA.....

TOLONGG TINGGALKAN LINK ANDA SINI YERRR KAWAN2......

12 comments | Share On: Facebook, Twitter |

--- epilog syurga cinta ---

Posted by Ciklinn Hasib.

 EPILOG SYURGA CINTA 
SLOT AKASIA
6.30 PETANG DI TV3

 Ciklinn yg sgt addict dengan cerita ni sekarang.....
sebab... SEBAB sebab.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
budak tecikk yg sgt2 comeeii ni....
adik Mia Sara Nasuha....
ya allah rasa nak ku pelok2... ku cobet2 budak nie tau...




 Sinopsis cerita nie 

Drama Epilog Syurga Cinta memaparkan kehidupan Irham yang moden dan jauh tersasar dari landasan agama yang sewajarnya menjadi pegangan, begitu ironi dengan Siti Syuhada yang begitu ikhlas mentaati ajaran agamanya yang suci. Satu-satunya yang menghubungkan dua insan dari dua dunia yang bertentangan ini adalah si comel Mia, anak angkat kepada ayah dan ibu Irham yang juga merupakan pelajar di tadika milik Siti Shuhada.
Sikap liar Irham ditambah dengan hubungannya bersama Xeera, model terkenal menyebabkan ayahnya, Tan Sri Zakaria runsing memandangkan wartawan tak habis-habis mengorek berita hangat sehingga membabitkan nama baiknya. Ibu Irham, Puan Sri Mahani juga menentang hubungan Irham dan Xeera memandangkan dia sendiri mempunyai rancangan tersendiri untuk mengahwinkan Irham dengan anak perempuan Datin Linda, kawan baiknya yang dilihat lebih setaraf dan berstatus.


Posted in | 13 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

--- Raja Azmi Dicekup Polis ---x abis2

Posted by Ciklinn Hasib.

hahahah bg korang muntah ijoo dgn berita dia nie..... muahahhaha nak gi wat reportt pasal kes hotel tu... tup2 da lak kena tangkap... adesss


Raja Azmi Dicekup Polis Selepas Buat Laporan Di Balai Polis Ampang

KUALA LUMPUR, 19 Ogos (Bernama) -- Tujuannya ke balai polis ialah untuk membuat laporan polis terhadap akhbar yang menyiarkan berita mengenai penglibatannya dalam kes perceraian pemain badminton negara Roslin Hashim, namun penerbit filem kontroversi Raja Azmi Raja Sulaiman dicekup polis kerana gagal hadir ke perbicaraan kes sivil.

Raja Azmi, 51, ditahan kira-kira pukul 4.50 petang Khamis di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya selepas beliau membuat laporan polis mengenai perkara itu.

Ketua Polis Ampang Jaya ACP Abdul Jalil Hassan berkata Raja Azmi datang ke balai tersebut kira-kira pukul 4 petang dengan ditemani seorang rakan sebelum polis bertindak menahan beliau setelah mendapati namanya di dalam senarai dikehendaki.

"Pihak polis telah beberapa kali mencari beliau di rumahnya di Hulu Kelang berhubung kegagalan beliau menghadiri kes perbicaraannya, malahan hari ini dua kali iaitu kira-kira pukul 1 petang dan 2 petang, namun tetap tidak berhasil menemuinya.

"Ketika kami tiba di rumahnya tadi, kami percaya beliau berada di rumah namun tiada sesiapa membuka pintu, justeru apabila beliau hadir ke balai selepas membuat laporan polis, kami terpaksa bertindak menahannya," kata Abdul Jalil kepada pemberita di pejabatnya di sini hari ini.

Beliau berkata Raja Azmi kini ditahan di lokap wanita Balai Polis Pandan Indah dan esok akan dibawa ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur (Bahagian Dagang), Jalan Duta pada pukul 8.30 pagi.

Pada 21 Julai lalu, Raja Azmi yang merupakan isteri kepada bekas jaguh badminton negara Jalani Sidek tidak menghadirkan diri di mahkamah yang sama dipercayai berhubung kes sivilnya melibatkan muflis pada 1991.

Muka depan beberapa akhbar tempatan hari ini melaporkan Raja Azmi merupakan punca Roslin bercerai dengan isterinya, Norhayati Othman yang baru dikahwininya pada 9 Julai lepas.



-- BERNAMA

Posted in | 6 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

--- Dobots @ Incik Umar nyerrr nasi goreng ---

Posted by Ciklinn Hasib.

yehaaaaaaaaa resepi terbaru yer kawan2..........
selalu nasi goreng bersama sutunnn...........
tapi hat ni sutun goreng bersama nasi............

kenapa....kenapa.. dan kenapa...
jadi camtu.....

ni semua sebab budakk dobotss nilah....
mama duk kalut masa kat daporr..
dia pun kalut bukak speaker besarrr punyerr....

(korang tgok gaya mcm dah setahun kan.... baru 4 bulan 2minggu yer...
sbb tgok abg2 kot..dia pun jadi cepat besar....tgokk dia pun sibukk nak duduk atas kosi tu... steady lak tu... pegang kuat2 hat tepi kosi tu..lawakk sungguh tau umar nie..)


inagt nak masuk sutung tu wat rencahh jer......
tatapii ntah camne boleh lak masuk semua2....
(mmg siap potong kecik2 senang nak masak lain kali)

ha amik ko..... menggelupur sutun dalam kuali.. hahhahah
jadilah nasi gorenggg yg sgt sgt sgt sedapp ni.....
taraaaaaaaaa

11 comments | Share On: Facebook, Twitter |

--- ciklinn nak minta tlg ---domain sendiri

Posted by Ciklinn Hasib.

ada sapa yg boleh tlg ciklinn tak? ciklinn tingin nak beli domain sendiri....
tapi ciklinn BUTA IT....... boleh tlg suggest tak domain yg bg platform mcm blogspot...
huhuhuhuh sbb dah selalu bergomol2 dgn blogspot kann.....

TOLONG YER BG PENDAPAT

8 comments | Share On: Facebook, Twitter |

*KENAPA IBU BUANG SAYA- wahai si ibu,lihatla anakmu tersenyum

Posted by Ciklinn Hasib.


Bayi Lelaki Bogel Ditinggalkan Depan Rumah Polis

KUALA TERENGGANU: Seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditinggalkan di depan pintu pagar rumah seorang anggota polis di Kampung Batin, di sini malam Selasa.

Lans Koperal Marzuki Hamid, 44, berkata bayi lelaki seberat 3.03 kilogram itu ditemui anaknya Hafiyana, 19, kira-kira pukul 10.15 malam dalam keadaan berbogel dan ditinggalkan di atas rumput tanpa sebarang alas.

Marzuki yang bertugas di Ibupejabat Polis Kontinjen Kuala Terengganu berkata ketika itu, beliau dan anggota keluarga yang lain keluar dan hanya Hafiyana ada di rumah.

"Hafiyana ternampak bayi itu ketika ingin keluar untuk membeli barang di kedai tidak jauh dari rumah. Sebaik ternampak bayi itu, dia bawa masuk ke dalam rumah dan menyelimut bayi itu dengan tuala sebelum menghubungi saya," katanya kepada pemberita di sini, Rabu.

Marzuki berkata sebaik mendapat panggilan daripada anaknya, beliau segera pulang ke rumah dan menghantar bayi yang mempunyai cukup sifat itu ke hospital.

Beliau berkata bayi itu langsung tidak menangis ketika ditemui dan sepanjang perjalanan ketika dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

Pemangku Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Supritendan K Manorahan ketika ditemui berkata bayi itu dipercayai baru sahaja ditinggalkan di rumah anggota polis berkenaan.

"Kami percaya ia ditinggalkan dalam tempoh tidak sampai sejam kerana ketika anggota polis itu keluar rumah pukul 9 lebih, bayi itu belum ada di situ," katanya.

Beliau berkata polis sedang mengesan ibu bayi berkenaan dan individu yang dipercayai meninggalkannya di situ dan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh.

Manoharan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai pembuangan bayi itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

Sementara itu, Pegawai Perlindungan Kanak-kanak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) negeri Mohd Abdan Ishak berkata buat sementara bayi itu akan dijaga oleh jabatan itu sebelum mahkamah menentukan institusi mana bayi itu akan ditempatkan. - BERNAMA


Tersangat Bahagia melihat Kalian Bahagia.....

Mama akan terus menyanyangi dan melindungi kalian hingga ke hujung nyawa..

itu janji mama buat anak2 mama

Posted in | 12 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

Raja Azmi Dikatakan Penyebab Perceraian Roslin Hashim

Posted by Ciklinn Hasib.

kita semua amik iktibar yerk........ semoga jodoh kita semua kekal hingga akhir hayat.. aminnn..

Sumber Mstar Online

KUALA LUMPUR: Jaguh badminton negara, Roslin Hashim,35, memberitahu Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur di sini, Rabu, bahawa dia telah melafazkan cerai ke atas isterinya, Norhayati Othman,38, setelah didesak oleh isteri serta ibu mertuanya.

Menurut Roslin, mereka telah memaksanya melafazkan cerai setelah mengesyaki dia berada berdua-duaan dengan produser filem terkenal, Raja Azmi Raja Sulaiman ketika mereka menyerbu bilik bernombor 533 Hotel Corus, Jalan Ampang, di sini pada 7 Ogos lalu, kira-kira pukul 8.30 malam.

Sebutan pertama pengesahan cerai yang difailkan Norhayati selaku plaintif terhadap suaminya didengar di hadapan Hakim Syarie, Wan Mahyuddin Wan Muhammad didengar petang Rabu.

Roslin hadir ke mahkamah pada kira-kira pukul 2.38 petang dengan ditemani seorang saudara.

Manakala Norhayati yang berbaju kurung bertudung kelabu pula hadir lebih awal iaitu kira-kira pukul 2 petang.

Roslin diwakili peguam Roslizam Rahim manakala Norhayati yang juga Pengarah Pemasaran, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) diwakili Zulqarnain Lukman.

Ketika ditanya Hakim Syarie, Wan Mahyuddin kenapa dia mahu memfailkan penceraian, Norhayati memberitahu mahkamah bahawa dia mendapat tahu suaminya berlaku curang apabila pergi ke Hotel Corus bersama Raja Azmi.

Katanya, dia mengetahui suaminya telah mendaftar masuk ke hotel di bilik 533 yang didaftar di bawah nama produser itu.

"Kami sekeluarga termasuk ibu, dua adik saya telah ke tingkat lima. Di sini, kami tunggu Jalani Sidek (suami Raja Azmi) untuk membawa kami ke Bilik 533 tetapi dia cuba melengah-lengahkan perjalanan untuk ke bilik tersebut," katanya.

Norhayati mendakwa Jalani telah menelefon Roslin supaya keluar dari bilik berkenaan kerana dia bimbang pegawai jabatan agama akan menangkap dia dan Raja Azmi yang berada di dalam bilik berkenaan.

Setibanya di bilik tersebut, menurutnya, Roslin bagaimanapun sudah keluar dan hanya tinggal Raja Azmi seorang diri.

Sehubungan itu, Norhayati meminta Jalani menelefon Roslin supaya datang ke bilik berkenaan untuk bersemuka bagi menjelaskan keadaan sebenar sehinggalah berlakunya perdebatan.

Katanya akibat tidak dapat menahan sabar akhirnya Roslin telah melafazkan talak "I cerai you-lah."

Sementara itu Roslin ketika memberi keterangan sewaktu disoal oleh peguamnya, Roslizam memberitahu mengaku melafazkan cerai berkenaan.

Kata Roslin tiada siapa yang memaksanya untuk melafazkan cerai terhadap Norhayati. Bagaimanapun Roslin amat marah kerana Norhayati cuba mengaibkannya dengan menghubungi pejabat agama dan juga wartawan untuk menangkap dia dan Raja Azmi.

Raja Azmi dikatakan menjadi punca penceraian Roslin Hashim dan isterinya.

Ketika ditanya oleh Roslizam apakah hubungannya dengan produser filem itu, ujar Roslin, dia telah mengenali Raja Azmi sejak 12 tahun lalu dan menganggapnya seperti kakak dan ibu.

Katanya ketika Norhayati tiba di hotel itu dia berada di luar dan kembali semula 20 minit kemudian. Pada ketika itulah berlakunya perdebatan sehingga menyebabkan dia melafazkan cerai.

"Kalau dia betul syak saya ada hubungan dengan Raja Azmi, kenapa tidak berterus terang dengan saya. Apa sebenarnya dia mahu?" soalnya.

Menurut Roslin, dia tiada niat untuk melafazkan cerai terhadap Norhayati sebaliknya sekadar menyebut perkataan itu tanpa ada bilangan talak.

Sementara itu, di luar mahkamah, Norhayati ketika diserbu wartawan hanya sempat menyatakan: "Saya telah dilafazkan cerai oleh suami saya, Roslin Hashim di bilik 533, Hotel Corus pada 7 Ogos 2010. Itu sahaja. You orang buat kesimpulan sendiri."

Mahkamah bagaimanapun menangguhkan perbicaraan dengan menetapkan 1 September dan 22 September depan untuk pihak plaintif dan defendan memfailkan hujah bertulis.

Kedua-dua pasangan tersebut bernikah pada 9 Julai lalu selepas berkenalan tidak sampai lima bulan.

Bagaimanapun sebelum ini Roslin mengejutkan banyak pihak apabila perkahwinannya dengan Faizah Mohamad,32, pada 30 Januari 2009 tidak bertahan lama apabila mereka bercerai selepas 12 hari menjadi suami isteri.

Posted in | 14 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

"Siapa nak doakan Saya"

Posted by Ciklinn Hasib.

MERSING: “Kalau emak mati, ramai anak cucu doakan emak, tetapi kalau saya mati siapa hendak doakan saya sedangkan saya tak mempunyai anak.” Itulah kata-kata yang pernah dilafazkan Norzihan Eni, 42, kepada ibunya Hasnah Abu Bakar 68, yang ditemui maut dalam tandas guru perempuan Sekolah Kebangsaan Sawah Datuk, dekat sini, pagi semalam.


PILU...ibu mangsa, Hasnah (tengah) dan Zalina di Unit Forensik Hospital Mersing, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi semalam, guru yang mengajar Bahasa Inggeris itu dikatakan kurang sihat dan memasuki tandas guru perempuan di tingkat dua bangunan sekolah berkenaan.

Difahamkan, seorang guru wanita yang enggan namanya disiarkan berkata, dia terkejut ketika memasuki tandas berkenaan apabila ternampak kain yang dipakai mangsa terkeluar di depan pintu tandas berkunci.

“Saya memanggil nama dia beberapa kali, tetapi dia langsung tak menjawab.

“Berikutan memikirkan sesuatu yang tidak baik berlaku, saya memaklumkan kejadian itu kepada pengurusan sekolah,” katanya ketika ditemui di Unik Forensik Hospital Mersing, tengah hari semalam.Beliau berkata, seorang pekerja sekolah mengetuk pintu tandas itu beberapa kali, tetapi tidak dibuka mangsa.“Berikutan itu, pekerja berkenaan bertindak memecahkan pintu tandas itu dan mendapati mangsa terbaring dalam tandas berkenaan sebelum dikeluarkan.

“Mangsa dibawa ke Hospital Mersing dengan ambulans dan doktor mengesahkan mangsa meninggal dunia tidak lama kemudian,” katanya.

Sementara itu, Hasnah berkata, pada sebelah pagi sebelum ke sekolah anaknya itu tidak menunjukkan sebarang perubahan dan hanya mengadu semput.

“Bagaimanapun, dia tak pernah mendapatkan rawatan di mana-mana hospital kerana menganggap penyakit asmanya tidak serius,” katanya yang tinggal bersama mangsa di Taman Wawasan.

Kakak mangsa, Zalina, 47, yang tinggal di Johor Bahru berkata, ketika menemui adik bongsunya itu minggu lalu, dia didapati sangat gembira.

“Saya tak pernah lihat adik saya begitu gembira sekali apabila kami bertemu minggu lalu.

“Rupa-rupanya kegembiraannya dia hendak meninggalkan kami sekeluarga buat selama-lamanya”, katanya.
Guru Besar SKSD, Shafie Yusof berkata, semasa kejadian beliau tidak berada di sekolah kerana ada urusan di Johor Bahru.
“Sebaik mendapat tahu mengenai kejadian ini, saya tergesa-gesa balik ke sekolah dan ke Hospital Mersing.

“Beliau seorang guru yang rajin dan baru ditawarkan untuk kenaikan pangkat DG32 .

“Beliau bertugas di sini sejak 16 tahun lalu dan seorang yang dedikasi dalam tugasnya,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Mersing, Mohd Nor Rasid mengesahkan kejadian itu diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.Menurutnya, mayat mangsa dibawa ke Unit Forensik Hospital Mersing untuk dibedah siasat.


Al-fatihah untuk arwah..... semoga roh arwah dicucuri rahmat

Posted in | 5 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags:

---jgn masuk entry ni kalu tak kuat iman ----

Posted by Ciklinn Hasib.


sebab boleh menyebabkan korang leleh ayaq liuq..............hahhahaha

Antara menu yg korang leh buat utk berbuka nanti

hanya utk ditgokk bukan dimakan hihihihihih


sambal udangg


murtabak

kacang pjg tumis pedas

ikan bakar




Posted in | 17 comments | Share On: Facebook, Twitter | Tags: